enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

HRÜ Hastanesi, Prematüre bebek bakımında bölgenin referans merkezi oldu

HRÜ Hastanesi, Prematüre bebek bakımında bölgenin referans merkezi oldu
29.11.2023 20:09
0
A+
A-

Dünya Prematüre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yenidoğan servisi ziyaret edildi.

Doğum hızının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Şanlıurfa’da, prematüre bebek sayısı da oldukça fazla. Harran Üniversitesi Hastanesi yenidoğan servisi, bu bebeklerin bakım ve takibini sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapıyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, “Toplam doğurganlık hızının en yüksek olduğu il 2022 yılında 3,59 çocuk olan Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Hastanesi bu yükün büyük bir kısmını kaldırıyor. Benzer şekilde kaba doğum hızı illere göre incelendiğinde, 2022 yılında kaba doğum hızının en yüksek olduğu il de binde 27,3 ile Şanlıurfa oldu. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde de 2022 yılında toplam bin 480 doğum gerçekleşti ve prematüre nedeniyle gerçekleşen yenidoğan yoğun bakım ünitesi yatışların tamamına yakını yine aynı merkezde oldu. Bunun dışında yenidoğan yoğun bakım ünitesi tam donanımı ve personeli ile gerek il içi gerek il dışı sevklerin yapılabildiği bir merkez konumuna geldi.” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 2022 yılında 1 milyon 35 bin 795 doğum gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre de Türkiye’deki prematüre doğum oranı yıllık yüzde 10,2 olarak kayıtlara geçti. Yani ortalama her 10 bebekten biri hayata erken başlamış oluyor. Doğum ağırlığı 1500 gram altında doğan en riskli grupta yer alan bebek sayısı ise geçen yıl için 12 bin 260 olarak bildirildi.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bugün hastane çalışanlarımız ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen hocalarımızla farkındalığı artırmak amacıyla bir aradayız. Beklenen doğum tarihinden 3 haftayı aşkın süre önce dünyaya gelen bebekler prematüre bebek olarak adlandırılmaktadır. Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan prematüre yoğun bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

HABERLER  Sağlık Bakanlığı 10 binden fazla işçi alıyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken de, “Hastanemiz her geçen gün hem ekip olarak hem teknoloji olarak kendini geliştirmekte ve başta şehrimiz olmak üzere tüm bölgemizin umudu haline gelmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalında bu anlamda iddialıyız ve prematüre bebeklerimiz burada sağlıklı ve güvenli bir şekilde takip ediliyor. Bugün bizleri ziyaret edip, Yenidoğan ünitemizi inceleyen birbirinden değerli hocalarıma da teşekkür ediyorum. Hep daha iyisini yapmak ve hastanemizi geliştirerek, hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.