enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3689
EURO
34,7066
ALTIN
2.393,61
BIST
10.165,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
27°C
Şanlıurfa
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da tefecilere operasyon: 88 gözaltı

Şanlıurfa’da tefecilere operasyon: 88 gözaltı
11.12.2023 20:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da emniyet ekipleri, zor durumda kalan vatandaşların durumlarından faydalanarak yasal olmayan yollardan yüksek faizle borçlandırarak evini, aracını, arazisini elinden alan tefecilere yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 88 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), 2023 yılı içerisinde tefecilikle mücadeleye yönelik yaptığı operasyonların detaylarını paylaştı.

Ekipler, tefecilikle mücadeleye yönelik 2023 yılı içerisinde 41 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, zor durumda kalan vatandaşların durumlarından faydalanarak yasal olmayan yollardan yüksek faizle borçlandırarak evini, aracını, arazisini elinden alan şahıslar hedef alındı.

Operasyonlar sonucunda 88 şüpheli şahıs tefecilik suçundan gözaltına alındı. Şüpheli şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise çok sayıda senet, çek, nakit para ve silah ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.

Tefecilik suçu nedir?

Tefecilik, para veya mal verilmesi karşılığında hukuka aykırı olarak yüksek faiz almak veya vadeli olarak verilen paranın vadesinden önce geri verilmesini talep etmek suretiyle işlenen bir suçtur.

Tefecilik suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 241. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, tefecilik suçunu işleyenler altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Tefecilik suçunun cezası, suçun işleniş şekline ve mağdurun durumuna göre ağırlaştırılabilir. Örneğin, mağdurun ekonomik durumu zayıf olan bir kimseyi hedef alan tefecilik suçu, daha ağır ceza ile cezalandırılır.

HABERLER  Akçakale’de otomobil çocuğu göz göre göre ezdi!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.