enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa Barosu, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa Barosu, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu
13.12.2023 22:42
0
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yapacağı yola Şeyh Said’in adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Şanlıurfa Barosu, Şeyh Said’e yönelik ifadelerinden dolayı gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Baronun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Merhum Şeyh Said’e hakaretlerde bulunan Fatih ALTAYLI hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na Kişinin Hatırasına Hakaret Suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Fatih Altaylı ne demişti?

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kararına tepki göstererek, “Sözde yerli ve milli bir iktidarımız var. Türkiye’ye karşı İngilizlerle işbirliği yaparak daha Türkiye kuruluş aşamasındayken isyan etmiş, bu ülkeyi yıkmaya, bölmeye çalışmış bir haysiyetsiz, bir şerefsizin adını bir rezilin adını siz bir bulvara veriyorsunuz. Şeyh Said İsyanı diye bir isyan var. Yani o zaman yarın bir bulvara Öcalan bulvarı adını verecek misiniz?” ifadelerini kullanmıştı.

Suç duyurusu kabul edilir mi?

Fatih Altaylı’nın sözleri, Türkiye’de tartışmalara neden oldu. Bazı kesimler, Altaylı’nın Şeyh Said’e yönelik ifadelerini hakaret olarak değerlendirirken, bazıları ise Altaylı’nın ifade özgürlüğü kapsamında yorum yaptığını savundu.

Suç duyurusu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değerlendirilecek. Başsavcılık, suç duyurusunu haklı bulursa, Altaylı hakkında soruşturma başlatılacak. Soruşturma sonucunda Altaylı’nın suçu sabit görülürse, hakkında dava açılacak.

HABERLER  Şanlıurfa'da hindi fiyatları cep yakıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.