enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5371
EURO
34,8354
ALTIN
2.443,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

İçişleri Bakanlığı: Son 3 günde 2 bin 842 firari yakalandı

İçişleri Bakanlığı: Son 3 günde 2 bin 842 firari yakalandı
16.12.2023 19:25
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, son 3 gün içinde Şanlıurfa dahil 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çember-9” operasyonlarında 2 bin 842 firari arananın yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığına ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, “0-5 yıldır aranmakta olan 2.820 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 şahıs yakalandı” ifadelerini kullandı.

Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığına ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

  • Hırsızlıktan 1.999 şahıs
  • Dolandırıcılıktan 1.322 şahıs
  • Yağmadan 65 şahıs
  • Adam öldürmeden 38 şahıs
  • Cinsel suçlardan 35 şahıs
  • Narkotik suçlarından 480 şahıs
  • Terörden 43 şahıs
  • Kaçakçılık ve organize suçlardan 334 şahıs

Yerlikaya, operasyonlara katılan valileri, kaymakamları, il jandarma komutanları, il emniyet müdürlerini, sahil güvenlik komutanlığı personelini ve polisleri, jandarmaları tebrik etti.

“Allah ayağınıza taş değdirmesin. Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız” diyen Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Operasyonlar nasıl gerçekleştirildi?

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca müştereken gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde, kimlik kontrollerinde şüpheli şahıslar yakalandı.

Yakalanan şahıslar, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Operasyonlar ne anlama geliyor?

Operasyonlar, İçişleri Bakanlığı’nın suç ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılığını gösteriyor. Operasyonlar, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da 393 adet tarihi eser ele geçirildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.