enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
20°C
Şanlıurfa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Şanlıurfa Barosu, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını masaya yatırdı

Şanlıurfa Barosu, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını masaya yatırdı
17.12.2023 17:33
0
A+
A-

Tarım kenti olarak bilinen Şanlıurfa’da, mevsimlik tarım işçilerinin sorunları her geçen gün daha da büyüyor. Memleketlerinde iş bulamayan tarım işçileri, başka illere mevsimlik işçi olarak gitmek zorunda kalıyor.

Şanlıurfa Barosu Emek Komisyonu, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarını araştırmak için bir saha çalışması gerçekleştirdi. Komisyonun çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sonuçlar, Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işçilerinin karşı karşıya olduğu sorunların boyutunu gözler önüne serdi.

Şanlıurfa Barosu tarafından düzenlenen çalıştayda, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı. Çalıştaya, kentteki birçok kurum, kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum temsilcisi katıldı.

Çalıştayda, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının çok kötü olduğu vurgulandı. İşçiler, barınma, beslenme, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik gibi temel haklardan yoksun yaşıyorlar.

Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşulları da oldukça ağır. İşçiler, uzun saatler boyunca düşük ücretle çalışıyorlar. İş güvenliği konusunda da herhangi bir önlem alınmıyor.

Çalıştayda, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için şu öneriler dile getirildi:

  • Tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yasal düzenlemeler yapılması
  • Mevsimlik tarım işçilerinin sosyal güvenlik kapsamına alınması
  • Mevsimlik tarım işçilerinin eğitimleri için destek verilmesi

Çalıştayın sonunda, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için ortak bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.

HABERLER  Adıyaman'da büyük dram! Enkazdan ailelerin cenazeleri çıkıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.