enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3920
EURO
34,7823
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Almanya’daki sendikacılar, Özak Tekstil işçilerinin haklarını savunuyor

Almanya’daki sendikacılar, Özak Tekstil işçilerinin haklarını savunuyor
19.12.2023 19:08
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için 23 gündür iş durdurma eylemi yapan Özak Tekstil işçilerine Almanya’dan destek geldi.

Frankfurt’taki sendika temsilcileri, Özak Tekstil’in tedarikçi firması Levi’s yönetimi ile fabrikadaki hak ihlalleri için görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan sendika temsilcileri, Özak Tekstil’deki sorunları Levi’s yönetimine anlattıklarını belirtti. Live’s yönetimi de, Özak Tekstil işçilerine yönelik hak ihlalleri için harekete geçeceklerini ifade etti.

Birleşik Tekstil Dokuma Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Almanya’daki görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Sendika açıklamasında, “Almanya’daki sendika temsilcilerimiz, Özak Tekstil’deki hak ihlallerini Levi’s yönetimine anlattı. Levi’s yönetimi, Özak Tekstil işçilerine yönelik hak ihlalleri için harekete geçeceklerini ifade etti. Bu görüşme, Özak Tekstil işçilerinin mücadelesinde önemli bir gelişmedir” denildi.

Özak Tekstil işçileri, 27 Kasım’da sendikal haklarını savunmak ve insanca çalışma koşulları için iş durdurma eylemi başlatmıştı. İşçiler, sendika kurmalarına izin verilmediğini, düşük ücret ve uzun çalışma süreleriyle çalıştırıldığını, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını ve mobbinge maruz kaldıklarını iddia ediyor.

İşçilerin eylemi, Türkiye’de ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Uluslararası sendikalar ve işçi örgütleri, Özak Tekstil işçilerinin mücadelesine destek veriyor.

HABERLER  Eski ehliyetler için son tarih 31 Aralık
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.