enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Harran Üniversitesi’nde bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekildi

Harran Üniversitesi’nde bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekildi
19.12.2023 20:59
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından personel ve öğrencilere yönelik “bağımlı olma bağımsız ol” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda yapılan programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Prof. Dr. Nihat Denek ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen panelde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa birer açış konuşması yaptılar.

Açılış konuşmasında madde bağımlığının dünyada gittikçe arttığını belirten Prof. Dr. Abdulcenap Cehveri, “Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlığı, tüm dünya toplumlarını tehdit eden büyük belalardır. Devletimiz bu konularda gereken mücadeleyi başarılı bir şekilde vermektir. Ama bunların dışında diğer büyük bağımlılık ise teknoloji bağımlılığıdır. Zamanımızın büyük bir kısmını teknoloji bağımlılığı almaktadır. Toplum ve devlet el ele vererek her türlü zararlı bağımlılıklara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan sevgili öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa açış konuşmasında ise şu ifadelere yer verdi:

 “Bağımlılık; kişinin kullandığı bir nesne veya bir eylem üzerinde kontrolü kaybetmesi ve onsuz yaşam sürememeye başlaması olarak tanımlanır. Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bugünkü panelimizde tütün, alkol-madde ve teknoloji bağımlılığı konularına değinilecektir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her türlü bağımlılıktan korunması, sağlıklı bir gelecek için elzemdir. Bu bağlamda yürütülen eylem planları çerçevesinde Valiliğimiz ile birlikte projelerde Harran Üniversitesi olarak yer almaktayız. Akademik anlamda yürütülen araştırmalarla bağımlılıkla mücadelede gerekli desteği Harran Üniversitesi olarak veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu günkü panelin bu mücadelede önemli bir adım olduğuna inanıyor, faydalı olmasını temenni ediyorum.”

HABERLER  Okullarda 2020-2021 eğitim öğretim dönemi yarın sona eriyor

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Dursun Barut’un yaptığı “bağımlı olma bağımsız ol” paneline geçildi.

Tütün Bağımlığı konusuyla Arş. Gör. Kübra Özkan, Alkol ve Madde Bağımlığı konusuyla Dr. Öğr. Üyesi Ülker Atılan Fedai ve Teknoloji Bağımlığı konusuyla Doç. Dr. Serdar Babacan birer sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından program toplu fotoğraf çekimi son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.