enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3772
EURO
34,7641
ALTIN
2.437,45
BIST
9.977,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’ya Hızlı Tren müjdesi

Şanlıurfa’ya Hızlı Tren müjdesi
20.12.2023 01:55
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı için 661 milyar lira olan bütçe teklifinin 348 milyar lirasının yatırımlara ayrıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, bu yatırımlarla Türkiye’nin ulaşım ve altyapı altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Hızlı tren hatlarının etüt proje çalışmaları tamamlanacak

Uraloğlu, etüt proje çalışmaları devam eden Afyonkarahisar-Burdur, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Şanlıurfa-Mardin, Malatya-Elazığ-Diyarbakır, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta, Nurdağ-Kahramanmaraş hızlı tren hatlarının etüt proje çalışmalarını tamamlayacaklarını bildirdi.

1100 köye daha 4.5G hizmeti

Yaklaşık 1100 köye daha 4.5 G teknolojisi ile mobil geniş bant hizmeti götüreceklerini bildiren Uraloğlu, savunma sektörü için Ulusal Siber Kalkan 2024 tatbikatını gerçekleştireceklerini ifade etti.

5G yol haritası çalışmaları devam ediyor

Uraloğlu, 5G yol haritasının belirlenmesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek, “Bu geçişi ülkemiz için en uygun zamanda, yerli ve milli üretimi destekleyecek şekilde yapacağız.” dedi.

Bölgesel turistik tren seferleri

Erzurum-Kars güzergahında bölgesel turistik tren seferlerini başlatacaklarını, Çeşmeli-Kız Kalesi otoyol çalışmalarını hızlandıracaklarını anlatan Uraloğlu, Akdeniz Sahil Yolu’nun yapım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun 2. kesimi tamamlanacak

Bakan Uraloğlu, gelecek yıl Aydın-Denizli Otoyolu’nun 74 kilometre uzunluğundaki 2. kesimi, TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu, Bergama-Soma Yolu, Ankara-Çankırı Yolu Akyurt Geçişi, Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli, Erdemli-Silifke-Taşucu Yolu Altınorfoz Viyadüğü, Osmaniye Batı (Sakızgediği) Kavşağı, Çiğdemli-Kadışehri İl Yolu, Ordu-Topçam-Mesudiye Dere Yolu, Kahta-Narince-Nissibi Yolu, Siirt-Kurtalan Yolu, Yusufeli Merkez Viyadüğü, Tatvan-Bitlis-Baykan Yolu, Van Çevre Yolu, Bursa ili Çalı Yolu 2. etabı, Balıkesir Kuzey Çevre Yolu 1. etabı, Yenişehir-Bilecik Devlet Yolu, Simav Çevre Yolu, İznik Çevre Yolu, Bursa TEKNOSAB Kavşağı, Aşık Şenlik Tüneli’ni tamamlayarak milletin hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Yatırımlar ile ulaşım ve altyapıda önemli gelişmeler bekleniyor

HABERLER  İYİ Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili Urfa'nın sorunlarını yerinde tespit ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı için yaptığı 348 milyar liralık yatırım planı ile Türkiye’nin ulaşım ve altyapı altyapısında önemli gelişmeler bekleniyor.

Bu yatırımlar ile özellikle hızlı tren hatlarının artması, 4.5 G teknolojisinin yaygınlaşması, savunma sektörünün siber güvenliğinin güçlendirilmesi, bölgesel turistik tren seferlerinin başlatılması gibi önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Yatırımların, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.