enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Ticaret Bakanı: 600 bin gizli araç piyasaya çıktı, fiyatlar düştü

Ticaret Bakanı: 600 bin gizli araç piyasaya çıktı, fiyatlar düştü
21.12.2023 18:08
0
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe gizli tutulan 600 bin aracın piyasaya çıktığını ifade ederek, bu durumun fiyatların düşüşüne katkı sağladığını söyledi.

Bolat, bir canlı yayında yaptığı açıklamada, piyasalardaki düzenlemelerin etkili olduğunu belirterek, “Ağustos ortalarından itibaren ikinci el araç piyasasında ve birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. Aniden 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı ve piyasa önemli ölçüde dengeye oturdu, fiyatlar düşüş gösterdi.” dedi.

Üreticileri ve yatırımcıları desteklediklerini vurgulayan Bolat, karaborsa faaliyetleri, aşırı fiyat artışları ve fırsatçılık gibi olumsuzluklarla mücadele ettiklerini belirtti.

Bakan Bolat ayrıca Bakanlık olarak aldıkları önlemlerin ve denetimlerin sonuç verdiğini dile getiren Bolat, göreve geldikten sonra yaptıkları uygulamaların etkisine dikkat çekti.

Bolat, şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren fahiş fiyat uygulamalarına karşı kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu kapsamda, 567 milyon lira idari para cezası uyguladık, 1700’ün üzerinde işletmeyi de kapattık. Bu uygulamalar sayesinde piyasalarda önemli bir denge sağlandı.”

Bolat, otomotiv sektöründe yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“Otomotiv sektörünün önemli bir sektör olduğunun farkındayız. Bu nedenle, üreticileri ve yatırımcıları desteklemek için gerekli adımları atıyoruz.” diyen Bolat, şunları kaydetti:

“Küresel tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle yaşanan çip krizi, otomotiv sektörünü de olumsuz etkiledi. Bu krizi aşmak için üreticilerle birlikte çalışıyoruz. Ayrıca, otomotiv sektöründe yatırımı teşvik etmek için gerekli çalışmaları da yürütüyoruz.”

HABERLER  Sınır bölgesinde yaşayan esnafa faizsiz kredi talebi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.