enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’da Sağlık çalışanlarının mesai düzenlemesi tartışması

Şanlıurfa’da Sağlık çalışanlarının mesai düzenlemesi tartışması
23.12.2023 17:41
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sağlık çalışanlarının mesai düzenlemesi tartışması devam ediyor. Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Başkanı Doç.Dr.Reşat Ceylan ile görüşerek konuyu ele aldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Yabir, sahada yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sıkıntıların olduğunu söyledi. Bu sıkıntıların çözümü için kurum yetkilileri ile görüştüklerini belirten Yabir, mağduriyet oluşmaması için süreci takip edeceklerini dile getirdi.

Yabir, ayrıca Kurum Başkanı Doç.Dr.Reşat Ceylan’ın da aynı hassasiyeti paylaştığını ve sağlık çalışanlarının huzursuz edecek herhangi bir düzenlemeye karşı olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Yabir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir mesai düzenlemesi yapılacağı yönündeki haberler, sağlık camiasında büyük bir huzursuzluk yarattı. Sahada yaptığımız görüşmelerde, bu konuda yanlış anlaşılmalar olduğunu gördük. Bu yanlış anlaşılmaların giderilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Kurum yetkilileri, sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade ettiler. Biz de bu konuda süreci takip edeceğiz.”

Sağlık çalışanları düzenlemeden memnun değil

Sağlık çalışanları, yeni mesai düzenlemesinden memnun değil. Düzenlemeyle birlikte haftalık çalışma saatlerinin 40’a çıkarılması ve fazla mesai ücretlerinin düşürülmesi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Sağlık çalışanları, düzenlemenin iş yüklerini artıracağını ve gelirlerini düşüreceğini savunuyor.

Kurum yetkilileri düzenlemeden geri adım atacak mı?

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, Kurum Başkanı Doç.Dr.Reşat Ceylan’ın, sağlık çalışanlarının huzursuz edecek herhangi bir düzenlemeye karşı olduğunu ifade ettiğini belirtti. Bu açıklama, kurum yetkililerinin düzenlemeden geri adım atabileceğini düşündürüyor.

Sağlık çalışanlarının mesai düzenlemesi konusundaki tartışması, önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da Şaşılık Polikliniği açıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.