enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Siverek’te futbolcunun dili boğazına kaçtı

Siverek’te futbolcunun dili boğazına kaçtı
24.12.2023 21:22
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde oynanan Bölgesel Amatör Ligi maçında, Kilis Belediyespor futbolcusu Enver Uçar’ın dili boğazına kaçtı. Maçı durduran hakem sağlık ekiplerini çağırdı ve Uçar hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan futbolcunun tedavisi devam ediyor.

Siverek Firkan Tüysüz Stadyumu’nda oynanan Bölgesel Amatör Ligi 8. Grup 11. hafta maçında Siverek Belediyespor ile Kilis Belediyespor karşı karşıya geldi. Maçın 65. dakikasında Kilis Belediyesporlu futbolcu Enver Uçar ile Siverek Belediyesporlu futbolcu Hakan Başaran ikili mücadeleye girdi. İkili mücadelede çarpışan Uçar’ın dili boğazına kaçtı.

Olay üzerine maçı durduran hakem Yusuf Can Teker, sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. Sağlık ekipleri tarafından sahada ilk müdahalesi yapılan Uçar, Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Siverek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Uçar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay nasıl yaşandı?

Maçın 65. dakikasında Kilis Belediyesporlu futbolcu Enver Uçar ile Siverek Belediyesporlu futbolcu Hakan Başaran ikili mücadeleye girdi. İkili mücadelede çarpışan Uçar’ın dili boğazına kaçtı.

Uçar’ın yere yığıldığını gören hakem Yusuf Can Teker, maçı durdurdu ve sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. Sağlık ekipleri tarafından sahada ilk müdahalesi yapılan Uçar, Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık durumu nasıl?

Siverek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Uçar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastane yetkilileri, Uçar’ın dilinin boğazından çıkarıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Olay sonrası değerlendirmeler

Olay sonrası spor kamuoyunda da değerlendirmeler yapıldı. Bazı spor yorumcuları, bu tür olayların önlemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Bir spor yorumcusu, “Bu tür olaylar, futbolun içinde olan bir risk. Ancak bu riski en aza indirmek için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Örneğin, futbolculara dil boğulmalarına karşı nasıl müdahale edileceğinin eğitimi verilebilir” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa’da mahalleliden ‘imar’ tepkisi

Bir başka spor yorumcusu da, “Futbol, fiziksel temasın olduğu bir spor. Bu tür durumlarda her zaman riskler vardır. Ancak bu riskleri en aza indirmek için futbolcuların ve hakemlerin dikkatli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.