enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfalı Necmettin Cevheri’nin hayatı kitap oldu

Şanlıurfalı Necmettin Cevheri’nin hayatı kitap oldu
28.12.2023 20:01
0
A+
A-

Türk siyasetinin duayen isimlerinden olan Şanlıurfalı devlet adamı Necmettin Cevheri’nin hayatı kitap oldu.

Şanlıurfalılar tarafından sevilen ve Türk siyaset tarihinde önemli roller üstlenen Necmettin Cevheri’nin hayatını anlatan, ‘Türk Siyasi Hayatında Necmettin Cevheri ile 51 Yıl’ adlı kitabı, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık’tan (KDY) çıktı.

Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu ve Gazeteci yazar M. Salih İlhan tarafından kaleme alınan kitap, Cevheri’nin 1930’lu yıllarda Şanlıurfa’da başlayan çocukluğundan, 1965’te siyasete girmesine, ardından bakanlık görevlerinde bulunmaya kadarki yaşamını ve siyasi kariyerini ele alıyor.

Kitapta, Cevheri’nin siyasi yaşamından anekdotlar da yer alıyor.

Necmettin Cevheri kimdir?

1930 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukatlık yapmaya başladı. Hukukçuluk mesleğinin yanı sıra çiftçilikle de uğraşan Cevheri, 1965 ve 1969 seçimlerinde Adalet Partisi (AP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi.

Cevheri, İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinde Turizm ve Tanıtma Bakanlığı yaptı. 1990 ve 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi (DYP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller hükümetinde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Cevheri, 5 Eylül 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

HABERLER  Balıklıgöl'de İktidar Dileği Tuttu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.