enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Harran Üniversitesi’nden Şanlıurfalı genç yeteneklere destek

Harran Üniversitesi’nden Şanlıurfalı genç yeteneklere destek
29.12.2023 22:59
0
A+
A-

Harran Üniversitesi, müzik alanındaki genç yetenekleri belirlemek ve onlara destek olmak için önemli bir çalışma başlattı.

Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen “Müzik Yeteneğinin Tespitinde Temel İlkeler” konulu panelde, müzik alanındaki erken yaşlarda yetenek tespitinin önemi vurgulandı.

Panelde, müziksel yeteneğin çeşitli boyutları ve bunların erken dönemde nasıl belirlenebileceği hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, müziksel işitme yeteneğinin doğru anlaşılması ve geliştirilmesi için uygulanabilecek pratik yöntemler üzerinde duruldu.

Panele katılan müzik öğretmenleri, etkinliğin kendi mesleki gelişimlerine katkı sağladığını belirttiler.

Panelin moderatörlüğünü yapan Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey, “Şanlıurfa’nın müzik alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Panelin konuşmacılarından Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan da, “Müzik alanında erken yaşlarda yetenek tespiti, çocukların müzikal gelişiminde büyük önem taşıyor. Bu tür etkinliklerle, Şanlıurfa’da müzik alanında yetenekli olan gençleri daha erken yaşlarda tespit edip onlara destek olmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Panelin son konuşmacısı Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Fırat Altun ise, “Müziksel işitme yeteneği, müzik eğitiminde temel bir beceridir. Bu beceriyi doğru şekilde geliştirmek, çocukların müzik alanındaki başarısını artıracaktır.” şeklinde konuştu.

HABERLER  Eyyübiye Belediyesinden öğrencilere kıyafet desteği
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.