enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Yılbaşı öncesi kaçak ve sahte içki operasyonu

Yılbaşı öncesi kaçak ve sahte içki operasyonu
29.12.2023 10:00
0
A+
A-

Yılbaşı öncesi kaçak ve sahte alkol ticaretinin önlenmesine yönelik operasyonlar sürüyor. Son olarak sahte ve kaçak içki ticareti yapan kişilere yönelik Şanlıurfa dahil 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonun ayrıntılarını, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla verdi. Açıklamaya göre;

  • 15 bin litre etil alkol ve 188 bin litre kaçak/sahte içkiye el konuldu.
  • 6 bin 100 litre kaçak/sahte alkollü içki, 1300 boş şişe, 7 bin 700 bandrol, 2100 alkol aroması ve 8 bin 700 etiket ele geçirildi.
  • 12 adet kaçak alkollü içki imalathanesinin de deşifre edildiği operasyonlar kapsamında 220 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Operasyona emniyet ve jandarma ekiplerinin yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri de katıldı. Yapılan değerlendirmede 35 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildiği belirtiliyor.

Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Yılbaşı öncesi kaçak ve sahte alkol ticaretine yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kaçak ve sahte alkol, insan sağlığını tehdit eden ve vergi kaybına yol açan ciddi bir sorundur. Bu tür suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

HABERLER  Şanlıurfalı mevsimlik işçi ailenin çocuğu elektrik akımına kapıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.