enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfalılar 2024’ten umutlu değil

Şanlıurfalılar 2024’ten umutlu değil
30.12.2023 15:49
0
A+
A-

Şanlıurfa, 2023 yılında deprem, sel ve ekonomik sıkıntılar gibi zorlu süreçlerden geçti. Bu zorluklar, Şanlıurfalıların 2024 yılına karşı umutlu olmalarını engelledi.

BİHA’ya konuşan Şanlıurfalılar, 2024 yılında ekonomik krizin son bulmasını, doğal afetlerin yaşanmamasını, sağlık ve huzurlu bir yıl olmasını ve eğitim ve iş hayatında başarı sağlamayı umduklarını söyledi.

Ancak, vatandaşlar umutlarını da kaybetmediklerini vurguluyor.

Emekli Mustafa Amca:

“2023 bizler için çok zor şartlar altında geçti ve zorluğu daha devam ediyor. Sadece ben değil tüm Urfa ve Türkiye için zorlu bir yıl oldu. Ekonomi bakımından, depremler, seller… her bakımdan zorlu bir yıl geride kaldı. 2024 bundan daha kötü geçecek. Ekonomi daha da kötü olacak. Hiç umut yok. Umut veren bir şey yok çünkü.”

İşçi Yiğit Çiftçi:

“2023 yılı bizim için üzüntülü bir yıl olarak geçti. Korona, deprem ve sel gördük. Her biri bizim için zorlu süreçlerdi. Çoğu insanımızı kaybettik. 2024’te inşallah böyle olaylar yaşamayız. 2024’ün güzel, mutlu, huzurlu bir sene olarak geçmesini diliyorum. Umutlu değiliz ama umutlu olmaya çalışıyoruz.”

Öğrenci Melike:

“2023 tek kelimeyle berbat geçti. Deprem ve selden dolayı berbat geçti. Eğitim açısından da iğrençti. Ne biz verim alabildik, ne hocalar anlatabildi. Ekonomiden dolayı test kitaplarını biliyorsunuz yüksek. Sürekli evdeyiz, dershaneye de yazılamıyoruz. 2024’te sadece başarı ve üniversiteye gitmek istiyorum. Umutluyum da değilim de.”

Esnaf Yasemin:

“2023 yılı bizim için çok da güzel geçmedi. Depremdi, seldi… Esnafın halini görüyorsunuz, az çok durumları tahmin edebiliyorsunuz. Hiç güzel geçmedi. 2024’te depremsiz bir yıl istiyoruz. Sağlık, sıhhat, bir de esnafın bir an önce toparlanmasını istiyoruz. Ekonomik olarak da dediğim gibi özellikle küçük esnafın kalkınmasını istiyorum. Bunlara bir el atmak lazım ama kim atacak. Umutluyuz inşallah. Allah’tan umut kesilmez.”

HABERLER  Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Esnaf Feyyaz Özbek:

“2023 bizim için acı geçti. Deprem oldu, seller oldu, acı kayıplarımız oldu. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. 2024 inşallah bizlere huzur, mutluluk getirir. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. Ekonomimiz inşallah düzelir.”

İşçi Roni Osman:

“2023 yılı biraz üzücü, moralsiz bir yıl olarak geçti. Deprem oldu, sel oldu bir türlü toparlanamadık. Kendimize gelemedik. Hala o psikolojik durumu atlatamadık. Umarım 2024 yılı mutlu ve huzurlu geçer.”

Öğrenci Meryem:

“2023 bizim için hiç iyi geçmedi. Hem depremden dolayı hem de selden dolayı kötü geçti. 2024’te sınavların iyi geçmesini diliyorum. Gelecek yıldan umutluyum. İnşallah 2024 bize başarı ve üniversite getirsin”

Şanlıurfalıların 2024 yılından umutlu olmamalarının nedenleri arasında ekonomik kriz, doğal afetler ve yaşanan kayıplar yer alıyor. Vatandaşlar, bu zorlukların aşılabilmesi için hükümetin ve ilgili kurumların gerekli önlemleri almasını bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.