enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,8976
ALTIN
2.433,22
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da sürücü kurslarına dev zam yapıldı

Şanlıurfa’da sürücü kurslarına dev zam yapıldı
31.12.2023 23:33
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sürücü kurslarına yeni yılda dev zam geldi. Kentteki kursların fiyatları 2023’ün başındaki fiyatın iki katına çıktı. Ehliyet sahibi olmanın bedeli 19 bin lirayı bulacak.

Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, söz konusu fiyat güncellemesinin işletmeleri için kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Zamdan ziyade verdikleri eğitimlerle gündeme gelmek istediklerini belirten Mehmet Yıldız, “mecburen” kurs ücretlerini artırdıklarını kaydetti.

B sınıfı ehliyet almanın maliyetinin 19 bin lirayı bulacağı bilgisini veren Yıldız, şunları söyledi:

“2024 yılında ülke genelinde oluşan enflasyon, yakıt, kırtasiye, kira artışları ve personel giderlerinden dolayı mecburen fiyat güncellemesi yaptık. B sınıfının kurs ücreti 2024 yılı için 14 bin TL olmuştur. Bizden sonra adaylarımız maliye ve kart ücreti olarak da 2024 yılı için 5 bin TL gibi bir ödeme yapacaklardır, yani 2024 yılında bir B sınıfı ehliyetin maliyeti 19 bin TL’yi bulacaktır.

Bu fiyatları belirlerken sürücü kurslarımızın giderlerinin yanı sıra sık sık yaşadığımız araç kazaları, araç tamirleri ve araç yakıtının zamları özellikle ön planda bizleri zam yapmaya mecbur kılıyor, yani kısacası bizler de bu fiyat güncellemesinden memnun değiliz fakat mecburen fiyat güncellemesi yapıyoruz. İnanın bir eğitimci olarak bir sürücü kursu kurucusu olarak biz bu tür zam haberleri ile gündeme gelmek istemiyoruz, daha çok verdiğimiz eğitimler ile gündeme gelmek isterdik fakat mecburiyetten bu tür haberler ile gündeme geldiğimiz için hemşerilerimizden özür diliyoruz ve bizleri anlamalarını rica ediyoruz.”

Zamlı tarife ile birlikte sürücü kurslarına kayıt yaptırmak isteyen adayların, 14 bin lira kurs ücreti, 5 bin lira maliye ve kart ücreti olmak üzere toplam 19 bin lira ödemesi gerekecek.

Zamlı tarife, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

HABERLER  EPDK 1 Temmuz itibarıyla uygulanacak yeşil enerji bedelini belirledi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.