enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da 2023’te 2,6 ton uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa’da 2023’te 2,6 ton uyuşturucu ele geçirildi
01.01.2024 22:28
0
A+
A-

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılında yaptığı denetim ve operasyonlarda 2,6 ton uyuşturucu madde ve 144 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Yapılan çalışmalar kapsamında, 3 bin 162 kişiye uyuşturucu madde kullanma suçundan işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti, sokak satıcılığı ve aranan şahıslara yönelik operasyonlarda ise bin 935 kişi yakalandı. Bu kişilerden 988’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuya yönelik denetim ve operasyonların 2024 yılında da devam edeceğini duyurdu.

Uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti ile mücadelenin önemi

Uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti, toplum sağlığı ve güvenliği için önemli bir tehdittir. Uyuşturucu madde kullanımı, bağımlılık, sağlık sorunları ve hatta ölüme yol açabilir. Uyuşturucu madde ticareti ise suç örgütlerinin finansmanı ve organize suçların artmasına neden olur.

Bu nedenle, uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti ile mücadele, devletlerin ve toplumun ortak sorumluluğudur. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı bu operasyonlar, uyuşturucu madde ile mücadelede önemli bir başarıdır. Bu operasyonların devam etmesi, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine katkı sağlayacaktır.

HABERLER  Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/YPG operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.