enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da deprem enkazları çevreyi ve sağlığı tehdit ediyor

Şanlıurfa’da deprem enkazları çevreyi ve sağlığı tehdit ediyor
02.01.2024 20:47
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları, çevredeki vatandaşları mağdur ediyor.

Yıkım işini alan yüklenici firmalar, yıkımı gerçekleştirdikten sonra enkazı götürüp başka bir yerde hurdasını çıkarması gerekirken, insanların sağlığını tehlikeye atacak şekilde yıkım yerinde gerçekleştiriyor.

Karaköprü ilçesinde yıkılan bir binanın enkaz kaldırma çalışmalarının haftalardır sürmesi, çevredeki vatandaşları çileden çıkardı. Yetkililere seslerini duyuramamaktan yakınan vatandaşlar, seçim çalışmalarından dolayı yıkım çalışmalarını kimsenin denetlemediğini de kaydetti.

Bir vatandaş, “3 haftadır burada yapılan bu kazı ilk günde binanın devrilmesine rağmen devam ediyor. Gaye, bu ihaleyi alanlar demir çubuktan,çiviye kadar çıkarıp onu paraya çevirmek istemesidir. Valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza bunu izlemelerini tavsiye ediyorum. Her bir bina böyle 3-4 hafta sürerse … Bunların diğer şehirlerdekiler gibi moloz halinde götürülüp müsait bir alanda çıkarılması lazım” diye konuştu.

Deprem sonrası yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarının, çevredeki vatandaşları ve doğayı olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, bu çalışmaların çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Asbest tehlikesi

Yıkım çalışmalarında, binaların yapı malzemelerinden kaynaklanan asbest tehlikesi de bulunuyor. Asbest, kanserojen bir madde olarak biliniyor ve solunması halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Uzmanlar, yıkım çalışmalarında asbest riskinin göz ardı edilmemesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyor.

Yetkililerden açıklama bekleniyor

Şanlıurfa’da deprem enkaz kaldırma çalışmalarının çevreyi ve sağlığı tehdit ettiğine dair gelen tepkiler üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık görevden alındı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.