CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralamasında 73. sırada yer almasının sebebini açıkladı.
Tanal, yaptığı açıklamada, “İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasında Şanlıurfa 81 il arasında 73 sırada. 40 yıldır Şanlıurfa Belediyesi aynı zihniyet tarafından yönetilmiştir. İşte gelinen sonuç…” dedi.
Tanal, Şanlıurfa’nın gelişmemesinin sebebinin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hep aynı zihniyet tarafından yürütülmesi olduğunu belirtti.
Tanal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa, 81 il arasında sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 73. sırada. Bu, Şanlıurfa’nın bir sorun yaşadığını gösteriyor.
“Şanlıurfa’nın gelişmemesinin sebebi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hep aynı zihniyet tarafından yürütülmesidir.
“40 yıldır Şanlıurfa Belediyesi aynı zihniyet tarafından yönetiliyor. Bu zihniyet, Şanlıurfa’nın gelişmesini engellemiştir.
“Şanlıurfa’nın gelişmesi için, bu zihniyetin değişmesi gerekir.
“Şanlıurfa’da yeni bir yönetim anlayışı ile değişim ve dönüşüm sağlanmalıdır.”
Tanal, Şanlıurfa’nın gelişmesi için yapılması gerekenleri de şu şekilde sıraladı:
“Şanlıurfa’da yatırımlar artırılmalı, istihdam yaratılmalı ve eğitime önem verilmelidir.
“Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarılmalı, turizm potansiyeli geliştirilmelidir.
“Şanlıurfa’nın altyapısı ve ulaşım imkanları iyileştirilmelidir.”
Tanal, Şanlıurfa’nın gelişmesi için tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
19 Mayıs, bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği, kurtuluş hareketinin, millî mücadeleye giden yolda ilk adımın atıldığı, istiklal ve istikbal iddiasının yeniden canlandırıldığı tarihî bir gündür.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe ve çevresindeki 11 arkeolojik sahadan oluşan Taş Tepeler’in insanlık tarihinin gizemlerini ortaya çıkardığını belirterek, 2024’te herkesi Şanlıurfa’ya davet etti. Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taş Tepeler’in insanlık tarihinin aydınlatılmasında büyük önem taşıdığını söyledi. “Taş Tepeler, yaklaşık olarak 200 kilometrekarelik bir alana yayılmaktadır” diyen Şıldak,...