enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Ukraynalı Olena Mınıeıeva, Şanlıurfa’da Müslüman oldu

Ukraynalı Olena Mınıeıeva, Şanlıurfa’da Müslüman oldu
05.01.2024 18:41
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yaşayan Ukrayna vatandaşı Olena Mınıeıeva, Eyyübiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Eyyübiye Müftüsü Osman Toprak rehberliğindeki merasim Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Mınıeıeva’ya İslam dininin temel esasları hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Toprak, Müslümanın sorumlulukları ve yükümlülüklerini aktardı.

Sonrasında Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Mınıeıeva, Elif ismini aldı.

Türkiye’yi gezmeye geldiği sırada İslamiyet’i tanıdığını belirten Elif de Müslüman olmaktan duyduğu huzuru ifade etti.

Merasim, yapılan dua ile tamamlandı.

Eyyübiye Müftüsü Toprak, Müslümanlığı seçen Elif’e Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur’an-ı Kerim’i ve çeşitli kitapları hediye etti.

Elif, Müslümanlığı seçmesinin nedenlerini anlattı

Elif, Türkiye’ye tatile geldiği sırada İslamiyet’i tanıdığını ve bu dinin kendisinde huzur bulmasına neden olduğunu söyledi.

Elif, “Türkiye’ye tatile geldim. Burada Müslümanları gördüm ve onların yaşam tarzını inceledim. İslamiyet’in ne kadar güzel bir din olduğunu gördüm. Bu dinin bana huzur verdiğini hissettim. Bu nedenle Müslüman olmaya karar verdim” dedi.

Elif, Müslüman olduktan sonra İslam dinini daha iyi öğrenmek istediğini belirterek, “İslamiyet’i daha iyi öğrenmek ve bu dinin gereklerini yerine getirmek istiyorum” diye konuştu.

Müftü Toprak, Elif’i tebrik etti

Eyyübiye Müftüsü Osman Toprak, Elif’i Müslümanlığı seçtiği için tebrik etti.

Müftü Toprak, “Elif’in Müslüman olması bizleri çok mutlu etti. İnşallah İslam dinini iyi öğrenir ve bu dinin gereklerini yerine getirir” dedi.

HABERLER  Zeynep Müjde Sakar'ın acı günü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.