enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
23°C

Şanlıurfa’da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor!

Şanlıurfa’da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor!
06.01.2024 02:08
0
A+
A-

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Pazar gününden itibaren bölgeyi etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı sistemle ilgili uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, 10 Ocak Çarşamba gününe kadar sürecek bu dönemde, hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, genellikle yağmur, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde gerçekleşeceği belirtilen yağışlarla ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. Sıcaklıkların ise hafta boyunca mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizin önümüzdeki haftadan itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. 10 Ocak 2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yağışların; yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10 Ocak 2024 Çarşamba gününden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yağışlar ne zaman başlayacak?

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yağışlar Pazar günü (09 Ocak 2024) öğleden sonra başlaması bekleniyor. Yağışlar, Çarşamba gününe kadar sürecek.

Yağışların şiddeti ne olacak?

Açıklamada, yağışların genellikle yağmur şeklinde gerçekleşeceği, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde görülebileceği belirtildi. Yağışların şiddetinin, yağış alan bölgeye göre değişeceği ifade edildi.

Sıcaklıklar ne kadar düşecek?

Açıklamada, hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren hızla düşmeye başlayacağı ve Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin altına düşeceği belirtildi. Sıcaklıkların, hafta boyunca 0-5 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

HABERLER  YRP Şanlıurfa’dan İsrail’e tepki!

Tedbirli olunması uyarısı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Açıklamada, vatandaşlardan, meteorolojik tahmin ve erken uyarıları takip etmeleri, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Soğuk ve yağışlı havaya karşı alınabilecek önlemler

Soğuk ve yağışlı havaya karşı alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

  • Evde ve dışarıda sıcak tutacak kıyafetler giyin.
  • Dışarı çıkmadan önce hava durumunu kontrol edin.
  • Gerekirse şemsiye, yağmurluk veya bot giyin.
  • Evinizi ve iş yerinizi sıcak tutun.
  • Yaşlı ve hastalara dikkat edin.
  • Araba kullanırken dikkatli olun.
  • Ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olun.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.