enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 Hac kontenjanı artırılması talebinde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 Hac kontenjanı artırılması talebinde bulundu
09.01.2024 19:22
0
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı hac organizasyonu için Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldi.

Görüşmede, 2023 yılı hac organizasyonunun değerlendirmesi yapıldı. Şevval ayından bu yana devam eden umre organizasyonları ve 2024 yılı Hac organizasyonu hazırlıkları da müzakere edildi.

Başkan Erbaş, görüşmede ayrıca, hac kotasının İslam ülkelerinin mevcut nüfusuna göre güncellenmesini ve özellikle Türkiye’nin mevcut durumda 83 bin 430 olarak belirlenen kontenjanının artırılması talebinde bulunduklarını aktardı.

2024 haccı için kesin kayıt hakkı elde edenlerin işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Vatandaşlarımız kayıtlarını e-devlet üzerinden kendileri yapabildikleri gibi, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunu tercih edenler müftülüklerimiz aracılığıyla; acente organizasyonunu tercih edenler de Diyanet İşleri Başkanlığı ile sözleşmesi bulunan herhangi bir şirkete gidip kayıtlarını yaptırabilmektedirler.” bilgisini paylaştı.

Hac ibadetinin inanç, ahlak ve değerler bakımından hem bireysel hem de toplumsal hayata pek çok yansıması olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bu sebeple bizler, hac ibadetini, İslam’ın temel ilke ve değerlerini öğreten bir mektep kabul ediyoruz. Hac yolculuğunu bir eğitim ve irşat fırsatı olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini hakkıyla yerine getirebilmeleri ve bu fırsatı en ideal şekilde değerlendirebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hac organizasyonunda görev alacak din görevlilerinin ve kadın irşat görevlilerinin belirlenmesi için personel sınavlarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Erbaş, “Rahman’ın misafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek için organizasyonda görev alacak personelimize yönelik eğitimler yapacağız. Hacılarımıza sağlık hizmeti sunacak personelin ve destek hizmetlerini gerçekleştirecek görevlilerin tespit edilme süreci de devam etmektedir. İnşallah, personel sınavları ve eğitimlerinin ardından, kayıt işlemleri tamamlanan hacı adaylarımızın eğitimlerine başlanacaktır.” şeklinde konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da kan davası barışla sona erdi

Başkan Erbaş, hacı adaylarının eğitimlerinin son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu kapsamda, hem görevli personelimize hem de hacı adaylarımıza dağıtılacak olan kitap ve materyallerin basımı tamamlanarak hazır hale getirilmiştir. Aynı zamanda dijital olarak hazırladığımız eğitici video ve animasyonlar, hacı adaylarımızın eğitimlerine ciddi destek olacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.