enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3448
EURO
34,8564
ALTIN
2.387,48
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C

Engellilere müjde: 2 bin 392 atama yapılacak

Engellilere müjde: 2 bin 392 atama yapılacak
10.01.2024 18:58
0
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını açıkladı. Atamalar EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek. Tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu yıl yapılması planlanan EKPSS ile engelli kamu personeli atama takviminde tercih aşamasının başladığı belirtildi. Yerleştirme işlemi için hazırlanan tercih kılavuzunun 10-19 Ocak’ta ÖSYM tarafından yayımlanacağı bildirilen açıklamada, adayların tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapabileceği kaydedildi.

Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, tercih işlemlerinin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceği bildirildi.

2024 yılı bütçesi görüşmeleri ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni yılda yapılacak atamalarla ilgili konuşmuştu. Göktaş, “Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim. Böylece bu yıl kamuda 4 bin 715 engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamış olacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Atamalar, lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirilecek. Atama yapılacak kadrolar, genel idare hizmetleri, teknik hizmetler, sağlık hizmetleri, eğitim ve öğretim hizmetleri, sosyal hizmetler, din hizmetleri, emniyet hizmetleri, jandarma hizmetleri ve adalet hizmetleri olmak üzere 9 hizmet kolunda olacak.

Atamalarda, EKPSS’den en az 50 ve üzeri puan almış adaylar tercih yapabilecek. Kura yöntemiyle yapılacak atamalar için ise EKPSS’den en az 40 ve üzeri puan almış adaylar arasından ÖSYM tarafından adil ve hakkaniyetli olacak şekilde kura çekilecek.

Atama sonuçları, ÖSYM tarafından 2024 yılı haziran ayında açıklanacak.

HABERLER  TCMB'ye faiz yetkisi verildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.