enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C

Şanlıurfa’da 2024 afet müdahale planı değerlendirildi

Şanlıurfa’da 2024 afet müdahale planı değerlendirildi
23.01.2024 21:58
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2024 Afet Müdahale Planı değerlendirilmesi ve güncellenmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz başkanlık etti.

Toplantıda, 2024 Türkiye Acil Müdahale Planı değerlendirilerek, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlarda görev alacak çalışma grupları, koordinasyon birimlerinin rolleri, görev ve sorumlulukları uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlandı.

Toplantıda, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri de değerlendirildi.

Açılış konuşmasında Doç. Dr. Abdullah Solmaz, 2024 yılı afet durumu olması durumunda Şanlıurfa ili olarak sağlık adına neler yapılabileceğinin değerlendirildiğini belirterek, “Öncelikle yerel ve ulusal düzeyde meydana gelebilecek afetlere hazırlıklı olabilmek için, ana çözüm ortaklarımız ve destek çözüm ortaklarımız ile afet anında hızlı bir şekilde koordinasyonu sağlayabilmek amacı ile afet öncesi bir araya gelip, planda yer alan sağlık çalışma grubunun sizlerden beklentisi ve sizin bizlerden beklentileriniz hakkında bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

Solmaz, Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı’nın afet öncesinde, afet anında ve sonraki iyileştirme sürecinde yapılması gereken müdahalelerin tamamını kapsadığını belirterek, “Bu plan, afete müdahale aşamasında hayati önem arz etmektedir. Her an afet olacakmış gibi afetlere hazırlıklı olmamız, meydana gelebilecek afetlere hızlı, etkin ve profesyonelce müdahale etmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Hayatlarının normale dönmesini isteyen selzedeler destek bekliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.