enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

AK Parti Şanlıurfa ilçe adaylarını Şubat ayının ilk haftasında açıklayacak

AK Parti Şanlıurfa ilçe adaylarını Şubat ayının ilk haftasında açıklayacak
26.01.2024 00:59
0
A+
A-

AK Parti, Şanlıurfa’da il ve büyükşehir belediye başkan adaylarını belirledikten sonra ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül’ü belirlerken, ilçe belediye başkan adayları hakkındaki süreç hala devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ve İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, geçtiğimiz gün ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Ankara’ya çağrılmıştı. 10 ilçede karar kılındıktan sonra Beyazgül ve Delioğlu kente döndü. İlçe adayları ise birlikte dönme planı yapıyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde AK Parti’nin Şanlıurfa’da 10 ilçede karar kıldığı ancak Karaköprü, Siverek, Ceylanpınar ilçelerinde sürecin devam ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi ve 24-25-26-27. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’ne katılarak partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması sürecin uzamasındaki faktör oldu.

AK Parti’nin Şanlıurfa ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, şubat ayının ilk haftasında ise tüm adayların netleşmiş olması planlanıyor.

Aday belirleme süreci

AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarını belirleme süreci, şu şekilde işliyor:

  • Öncelikle, ilçelerde ön seçimler düzenleniyor. Bu ön seçimlerde, ilçenin AK Partili seçmenleri, kendi aralarında görüşerek ilçe belediye başkan adayı için aday ismi öneriyorlar.
  • Ön seçimlerde en çok oyu alan isimler, il başkanlığına gönderiliyor.
  • İl başkanlığı, ön seçimlerde en çok oyu alan isimler arasından, aday belirleme kuruluna sunuluyor.
  • Aday belirleme kurulu, il başkanlığında toplanarak, ilçe belediye başkan adaylarını belirliyor.

AK Parti, Şanlıurfa’da ilçe belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde, ön seçimlere büyük önem veriyor. Ön seçimlerde, ilçenin AK Partili seçmenlerinin görüşleri alınarak, aday belirleme süreci daha demokratik bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

HABERLER  Yenilik Partisi, yerel seçimlere katılmama kararı aldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.