enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybeden öğrenciler unutulmadı

Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybeden öğrenciler unutulmadı
06.02.2024 23:09
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, 6 Şubat depreminin yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, hayatını kaybeden öğrenciler için duygu dolu bir anma gerçekleştirildi.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ liderliğindeki bir heyet, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan İbrahim Tatlıses İlkokulu’nda vefat eden öğretmen ve öğrencilerin sıralarına karanfil bıraktı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ‘asrın felaketi’nin ardından tam bir yıl geçti. Depremde etkilenen iller arasında Şanlıurfa da yer alıyor. 

Felaketin yıl dönümünde Şanlıurfa’da anma programları devam ediyor. 

Sabah saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Dergah Camii’nde kılınan sabah namazı sonrası depremde yaşamını yitirenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı namazın ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından sıcak çorba ikram edildi. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLER ANILDI

Şanlıurfa’da, depremin yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında bu kez hayatını kaybeden öğrenciler sınıflarında anıldı. TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti milletvekilleri, Vali Hasan Şıldak ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de aralarında bulunduğu heyet Haliliye’de İbrahim Tatlıses İlkokulunu ziyaret etti.

Heyet burada vefat eden öğretmen ve öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek, sıralarına karanfil bıraktı.

BOZDAĞ: MEKANLARI CENNET OLSUN

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, “‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi vesilesiyle, hayatını kaybeden öğretmen, öğrencilere ve diğer vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Bozdağ, yakınlarına ve okuldaki diğer öğrencilere baş sağlığı dileyerek, “Mekanları cennet olsun. Rabbim, inşallah sizleri böylesi büyük felaketlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

ŞILDAK: ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDEREK PAYLAŞIYORUZ

Vali Hasan Şıldak da, depremde hayatını kaybedenlerin anısına okulu ziyaret ettiklerini belirterek, toplam 5 kaybın olduğu okulda acıyı yüreklerinde hissederek paylaştıklarını söyledi. Şıldak, öğrencilerin sınıf ve sıralarını ziyaret ederek, onların hatırasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

HABERLER  Güldür Güldür’den Urfalı bakana skeç

Şıldak, şunları söyledi:

“Burada bir ailemizden annemiz öğretmen Özgür Hanım, Hazal, Dicle ve Fırat 2. sınıf öğrencilerimiz yine bir başka öğrencimizde bir başka sınıfta olmak üzere 5 kaybımızın olduğu okuldayız. Ailemizden toplam 6 kayıp var, babamızda başka bir okulda görevliydi. Vefat eden bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Asrın Felaketi’nin yıldönümünde acıyı bütün yüreğimizde hissederek paylaşıyoruz. Bugün çocuklarımızın sınıf ve sıralarını ziyaret ederek, onların hatırasını yaşatmak istedik.”

Depremde hayatını kaybeden öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşları da duygularını paylaşarak, yaşanan acıyı anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.