enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’da epilepsi hastası genç, Yoldan geçen doktorun müdahalesiyle hayata tutundu

Şanlıurfa’da epilepsi hastası genç, Yoldan geçen doktorun müdahalesiyle hayata tutundu
16.02.2024 23:25
0
A+
A-

Şanlıurfa’da nöbet geçiren bir epilepsi hastası gencin hayatı, yoldan geçen bir doktorun acil müdahalesiyle kurtarıldı.

Nefes almakta güçlük çeken ve baygın halde olan gence ilk müdahaleyi yapan doktor, ambulans gelene kadar başından ayrılmadı ve çevredekiler tarafından takdirle karşılandı.

Olay Atatürk Bulvarı’nda Yaşandı

Edinilen bilgilere göre olay, Haliliye ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Henüz ismi öğrenilemeyen epilepsi hastası bir gencin, kaldırımda yürürken bir anda yere yığıldığı görüldü. Bu sırada yoldan geçen emekli doktor İbrahim Köran, gencin epilepsi nöbeti geçirdiğini fark etti ve acil müdahalede bulundu.

Doktorun Hızlı Müdahalesi Hayati Önem Taşıdı

Gencin çevresini açan ve burnuna soğan, yüzüne de kolonya sürerek nefes almasını sağlayan Dr. Köran, uzun süre müdahalede bulundu. Ambulans gelene kadar hastanın başından ayrılmayan Dr. Köran’ın soğukkanlılığı ve bilgisi, gencin hayatını kurtarmada hayati önem taşıdı.

Dr. Köran: “İnsanlık Görevimi Yaptım”

Olayla ilgili konuşan Dr. İbrahim Köran, akşam yürüyüşüne çıktığı sırada nöbet geçiren genci fark ettiğini ve hem meslek gereği hem de insanlık gereği müdahale ettiğini söyledi. Dr. Köran, “Yerde yatan gencin epilepsi nöbeti geçirdiğini anladım. Hemen ilk müdahaleyi yaptım ve ambulans gelene kadar yanında kaldım. Herkesin başına gelebilecek bir durumdu. Ben sadece insanlık görevimi yaptım” dedi.

Çevredekilerden Doktor Köran’a Teşekkür

Yaşanan olaya şahit olan vatandaşlar da Dr. Köran’a hızlı ve etkili müdahalesi için teşekkür etti. Vatandaşlar, Dr. Köran’ın soğukkanlılığı ve bilgisi sayesinde gencin hayati tehlikeyi atlattığını ifade ettiler.

Epilepsi Hastalarına Dikkat Çekildi

Olay, epilepsi hastalarına karşı dikkatli olunması gerektiğine dair bir kez daha dikkat çekti. Epilepsi nöbeti geçiren bir kişiye ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği konusunda farkındalık yaratılması ve bu konuda eğitim verilmesi önem taşıyor.

HABERLER  Türkiye'de 28 bin 645 kişinin testi pozitif çıktı, 206 kişi hayatını kaybetti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.