enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Arkeoloji ve Mozaik Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Şanlıurfa’da Arkeoloji ve Mozaik Müzesi ziyaretçilerini bekliyor
17.02.2024 17:41
0
A+
A-

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından oluşan taşkın sonucu geçici süreliğine tadilat nedeniyle kapatılan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi, yapılan tadilat ve bakım çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Vali Hasan Şıldak, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından tadilat ve bakım çalışmalarına alınan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi’nin 15 Şubat itibarıyla ziyarete açıldığını duyurdu.

Bugün her iki müzede de temaslarda bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmesinde tüm yerli ve yabancı turistleri müzelere davet etti. 11 aylık zaman zarfı içerisinde yürütülen tüm çalışmaların tarihi eserlere zarar verilmeden, titizlikle sürdürüldüğünü belirten Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da iki değerli müzemiz var. Bunlar Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi. Söz konusu bu iki değerli eser kültür hazinemizin, tarihimizin ve Şanlıurfa topraklarındaki tüm tarihi eserlerin; özellikle de neolitik çağa ait eserlerin sergilendiği dünya çapında skalası olan çok önemli yerler. Geçtiğimiz yıl şehrimizde yaşadığımız sel sonrasında burada oluşan hasar nedeniyle tadilat ve bakım çalışmaları başlatmıştık. 15 Şubat itibariyle müzemizdeki çalışmalar belli bir aşamaya geldi ve tekrar müzemizi ziyarete açtık. Tüm halkımızı bu müthiş atmosferi yerinde görmeye davet ediyoruz” dedi.

ESERLERDE HİÇBİR AŞINMA VE ZARAR BULUNMUYOR

Alanında uzman ekiplerce yürütülen çalışmalar sonucu tarihi eserlerde kesinlikle aşınma veya herhangi bir zararın oluşmadığının altını çizen Vali Şıldak, “Müzelerimiz, Şanlıurfa’mızın olmazsa olmaz duraklarının ilk sırasında yer alıyor. Çok güzel bir sergileme atmosferi ile ziyaretçilerini bekliyor. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü; eserlerimizde hiçbir aşınma ve zarar yoktur. Bu da bizler için ayrı bir mutluluk oldu” diye konuştu.

HABERLER  Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin uygulanan Kovid-19 aşı dozu miktarında dünyada 7'nci olduğunu açıkladı

İKİ ÖNEMLİ ESER DAHA MÜZEDE YERİNİ ALDI

Bu yıl müzeye gelecek ziyaretçiler için iki yeni eserin daha müjdesini veren Vali Şıldak, “Bu yıl müzemiz daha da zenginleşerek hizmet verecek. Taştepeler projesi kapsamında çok kıymetli arkeolojik kazılarda her yıl yeni buluşlar yapılıyor. Bunun en güzel örneğini müzemizde görebiliriz. Bilindiği gibi 2023 sezonunda çok kıymetli iki eser ortaya çıkarılmıştı. Biri Göbeklitepe’de diğeri de Karahantepe’de bulunan eserler. Bu iki eserimiz de müzemizde yerini aldı. Tüm bu çerçeveden baktığımız zaman müzemizin görülmeye değer olduğunun altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.