enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

CHP’li Tanal’dan Emeklilere müjde: Sağlık giderleri ücretsiz olacak!

CHP’li Tanal’dan Emeklilere müjde: Sağlık giderleri ücretsiz olacak!
19.02.2024 21:24
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, emeklilerin her türlü sağlık, tedavi ve ilaç giderlerinin tamamen ücretsiz olması amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve sağlık hizmetlerine erişimdeki engelleri ele alıyor. Teklifin gerekçesinde, enflasyonun emeklileri nasıl etkilediği ve asgari ücretin altında kalan emekli aylıklarının insan onuruna yaraşır bir yaşam standardı sağlamadığı vurgulanıyor.

Emeklilerin Sağlık Giderleri Bütçelerini Aşıyor

Kanun teklifinde, emeklilerin büyük bir kısmının ek gelir elde edebilmek için çalışabilecek bedensel güce sahip olmadığına dikkat çekiliyor. Hayat pahalılığıyla mücadele eden emeklilerin, bir yandan da sağlık giderleriyle ezildiği belirtiliyor. 10 bin TL ile geçinmeye çalışan emeklilerin sağlık harcamaları için ayırabilecekleri bir bütçeden bahsedilemiyor.

Devletin Anayasal Sorumluluğu

Teklifin gerekçesinde, devletin, bireylerin sağlık hakkına erişimini temin etmekle Anayasa tarafından ödevlendirildiği vurgulanıyor. Devletin bu yükümlülüğünü yerine getirirken Anayasanın 61. maddesinde açıkça yer alan “Yaşlılar, Devletçe korunur” hükmüne de riayet etmesi gerektiği belirtiliyor.

Sağlık Giderleri Ücretsiz Olsun

Kanun teklifinin özü, emekli vatandaşların her türlü sağlık hizmetine ücretsiz ulaşabilmesi. Ayakta ve yatarak tedaviler, reçete edilen ilaçlar dahil olmak üzere her ne ad altında olursa olsun emeklilerden herhangi bir ücret talep edilmemesi öngörülüyor.

CHP’li Tanal’ın kanun teklifi, emekliler için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Teklifin yasalaşması halinde, emeklilerin sağlık yükü hafifleyecek ve insan onuruna yaraşır bir yaşam standardına kavuşmaları için önemli bir adım atılmış olacak.

HABERLER  Şanlıurfa'da 14 yaşındaki kıza istismarda bulunan muhtar ev hapsine çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.