enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5391
EURO
34,7808
ALTIN
2.400,16
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Karaköprü Yaşam Sokağı’nın akıbeti ne olacak?

Karaköprü Yaşam Sokağı’nın akıbeti ne olacak?
21.02.2024 22:02
0
A+
A-

Karaköprü Belediyesi tarafından engelli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla inşa edilen Yaşam Sokağı’nın kullanımıyla ilgili belirsizlikler gündeme geldi.

Başlangıçta Engelliler İçin Tasarlanmıştı:

Sokağın, engelli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlamak ve üretim alanı olarak kullanılmak üzere tasarlandığı belirtiliyor.

Ancak, Sokağın Kullanımı Değişti mi?

Bazı iddialara göre, sokağın zaman içinde kültürel etkinlikler için kullanılmaya başlaması ve asıl amacından uzaklaştığı ifade ediliyor.

Sokağın Şu Anki Kullanımı:

Sokağın şu anki kullanımıyla ilgili net bir bilgi verilmemiş olsa da, çevrede yapılan gözlemlere göre sokağın özellikle konserler, festivaller ve ramazan ayı programları gibi etkinlikler için kullanıldığına dair bilgiler mevcut.

Engelliler Mağdur mu Oluyor?

Sokağın asıl amacından uzaklaşması ve engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaması, endişe yaratıyor.

Başkan Baydilli’ye Sorular:

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye projenin amacı dışına çıkma sebebi, kiralama süreci ve kriterleri, ayrılan bütçe ve harcamalar, proje ile ilgili dernek ve yönetimi, engelliler ve yaşlılar için diğer projeler, projenin geleceği ve projenin belirlenmesinde yer alan kişiler ve istişare süreci hakkında sorular yöneltiliyor.

Şeffaflık Bekleniyor:

Sokağın asıl amacına uygun şekilde kullanılması ve engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması için şeffaf bir şekilde bilgi verilmesi ve gerekli adımların atılması bekleniyor.

HABERLER  TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.