enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Dolar tarihi zirvesini yeniledi! Euro da yükselmeye devam ediyor

Dolar tarihi zirvesini yeniledi! Euro da yükselmeye devam ediyor
26.02.2024 15:58
0
A+
A-

Döviz kurları, yeni haftaya da yükselişle başladı. Dolar/TL, Eylül 2023’ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 31,1095 ile yeni tarihi zirvesine ulaştı. Euro da 33,7096 seviyesinde işlem görüyor.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Etki Etmedi

Merkez Bankası’nın geçen hafta politika faizini yüzde 45’te sabit tutması ve sıkılaştırma yanlısı açıklamalar yapması dolar/TL’de geçici bir düşüşe neden olmuştu. Ancak dolar yeni haftaya yeni bir tarihi zirveyle başladı.

Dolar ve Euro Fiyatları

26 Şubat Pazartesi günü saat 09.30 itibarıyla dolar ve euro fiyatları şu şekilde:

  • Dolar/TL: Alış: 31,0924, Satış: 31,0995
  • Euro/TL: Alış: 33,6877, Satış: 33,7096

Uzmanlar Ne Diyor?

Uzmanlar, dolar/TL’nin yükseliş trendinin devam edebileceğini ve yıl sonuna kadar 35 TL seviyesini görebileceğini öngörüyor. Euro’nun da dolar/TL’ye paralel bir şekilde yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Hükümetten Yeni Düzenlemeler Gelir mi?

Döviz kurlarındaki yükseliş, enflasyona ve hayat pahalılığına da yansıyor. Hükümetin döviz kurunu kontrol altına almak için yeni düzenlemeler yapıp yapmayacağı merak konusu.

Döviz Kurlarının Ekonomiye Etkisi

Döviz kurlarındaki yükseliş, ithal ürünlerin fiyatlarını artırarak enflasyonu tetikliyor. Ayrıca, firmaların borçlanma maliyetlerini de artırıyor. Bu durum, yatırımları ve istihdamı olumsuz etkileyebiliyor.

Vatandaşlar Ne Yapmalı?

Döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenmemek için vatandaşların tasarruflu davranması ve borçlarını en aza indirmesi öneriliyor. Ayrıca, döviz cinsinden borçlanmaktan da kaçınmak gerekiyor.

HABERLER  Şanlıurfa'nın konut kredisindeki performans oranı yüksek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.