enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4893
EURO
34,7352
ALTIN
2.402,09
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Viranşehir’de müze kültür evi mescit oldu

Viranşehir’de müze kültür evi mescit oldu
01.03.2024 22:21
0
A+
A-

Viranşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören ve yıkılan Kışla Camisi’nin yerine yeni cami yapılana kadar Saray altı olarak bilinen ‘Müze Kültür Evini’ mescide çevirdi.

Cuma namazı sonrası konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, şunları söyledi:

“Depremde hasarlı olan Kışla camisinin yıkılmasından sonra Saray altı olarak bilinen ‘Müze Kültür Evini’ yeni cami yapılana kadar mescide çevirerek, esnaf ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

Esnaf ve vatandaşlarımız için açılan mescitte beş vakit namazın yanı sıra Ramazan ayında kılınacak teravih namazının da burada kılınacağını belirten Başkan Ekinci, “Hizmete açılan mescidimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Yüce Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim, dualarımızı kabul ve makbul eylesin. Cumamız mübarek Olsun.” dedi.

Başkan Ekinci, yapım çalışmaları devam eden ilçenin sembolü olan Kışla Camisinin yapım çalışmalarına destek olmak için hayırsever vatandaşları bu hayra ortak olmaya davet etti.

Kışla Cami İmam Hatibi Ayhan Yıldız ise şunları söyledi:

“Allah başkanımızdan razı olsun. Kışla camimiz inşaatta olduğu için cemaatimiz ve esnaf kardeşlerimizin namaz konusunda zorluk çekiyorlardı. Bunu Başkanımıza ilettik. Sağ olsun başkanımızda bunu uygun gördü. Açılan mescidimizde ilk namazımızı dün kıldık. Bugün de ilk Cuma namazımızı kıldık. İnşallah bundan sonra 5 vakit ve teravih namazlarımızı burada kılacağız. Cenabi Allah Başkanımızdan ve emeği geçen kardeşlerimizden ve cümlemizden razı olsun. Yapım çalışmaları devam eden Kışla camimizin inşaatının devam edebilmesi için tüm Viranşehirli kardeşlerimi yardım etmeye davet ediyorum.”

Esnaf ve vatandaşlar ise, duyarlıklarından dolayı Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye teşekkür ettiler.

HABERLER  Bakan Soylu ve ailesi için Şanlıurfa’da 3 koyun kesildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.