enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3181
EURO
34,7947
ALTIN
2.400,32
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
30°C
Şanlıurfa
30°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
25°C

Cep telefonu faturalarına zam yolda!

Cep telefonu faturalarına zam yolda!
02.03.2024 23:03
0
A+
A-

1 Nisan’da BTK’nin açıklayacağı tavan fiyat tarifesinin ardından operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Fiyatlarda Son Bir Yılda Yüzde 150 Artış:

Geçtiğimiz yıla oranla fahiş oranda artan cep telefonu paket ve tarife fiyatları, vatandaşları isyan ettirdi. BTK’ye yapılan şikayetler de arttı.

BTK’nin Tavan Fiyat Uygulaması Yetersiz Kaldı:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından operatörlere getirilen tavan fiyat uygulaması da sorunu çözmede yetersiz kaldı.

Operatörler Fiyatları Yüzde 150 Artırdı:

Geçtiğimiz yıl milyarlarca liralık satış geliri elde etmesine rağmen bu yıl fiyatlarını enflasyon üzerinde artıran mobil operatörler ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam yansıttı.

1 Nisan’da Yeni Zam Bekleniyor:

BTK tarafından 1 Nisan’da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Dakika ve SMS Fiyatlarına Zam Geliyor:

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her yıl nisan ve ekim olmak üzere 6 ayda bir yayınladığı “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi” ile tavan sınırlaması getiriyor. 1 Nisan’da konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması bekleniyor.

Taahhüdü Yaklaşanlar Dikkat!

1 Nisan’dan sonra taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilecek. Bu nedenle taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan’a kadar yapması gerekiyor.

Bu durum, cep telefonu kullanan tüm vatandaşları etkileyecek.

HABERLER  Motorinin litresi 40 liraya dayandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.