enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde hedef yüzde 50!

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde hedef yüzde 50!
05.03.2024 23:25
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitim olanaklarının büyük potansiyel barındırdığını söylediği Şanlıurfa’da, işverenlerle iş birliği içinde çalışarak mesleki eğitimi güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da sanayicilerin usta ve kalfa bulamama sorunuyla ilgili de Şamlıoğlu, çocukların sadece ucuz iş gücü olarak değil, girişimci, kalfa, usta ve teknisyen olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Biz dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, sabah saatlerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’ (SEUP) kapsamında, düzenlene Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısına katıldı.

Ardından Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir dizi incelemelerde bulunan Şamlıoğlu, BİHA mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Özellikle Şanlıurfa’da gençlerin mesleki eğitim alanında önemli başarılar elde ettiğini de vurgulayan Şamlıoğlu, MEB olarak Şanlıurfa’da mesleki eğitim oranlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

ŞAMLIOĞLU:  ŞANLIURFA’DA YÜZDE 50’LERE YA DA ÜSTÜNE ÇIKABİLECEĞİNİ BİLİYORUZ

“Şanlıurfa’da yüzde 34’lerde yani 100 öğrenciden 34’ü mesleki eğitimi tercih ediyor“ diyen Şamlıoğlu, şunları söyledi:

“Mesleki eğitim anlamında büyük imkanlar barındırıyor Şanlıurfa. Şanlıurfa’da genç kardeşlerimizin özellikle mesleki eğitim alanlarında önemli işlere imza attıklarını biliyoruz.  Biz de MEB olarak eğitimin her alanında olduğu gibi özelikle mesleki eğitim alanında da mesleki eğitim oranlarını Şanlıurfa’da arttırmak istiyoruz. Bu manada yeni uygulamalarımız var, mesleki eğitimle ilgili. Bu uygulamalarımızı sektörle, işverenle paylaşmak hem de eğitimcilerimle paylaşarak Şanlıurfa’da mesleki eğitimi daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Oranlarımız Şanlıurfa’da yüzde 34’lerde yani 100 öğrenciden 34’ü mesleki eğitimi tercih ediyor. Bu oranların Şanlıurfa’da yüzde 50’lere ya da üstüne çıkabileceğini biliyoruz. O gayretle inşallah çalışmalarımız devam edecek. “

HABERLER  Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları ne zaman başlayacak?

“ÇOCUKLARIN GİRİŞİMCİ, KALFA, USTA VE TEKNİSYEN OLARAK YETİŞMELERİNİ HEDEFLİYORUZ”

Şamlıoğlu, Şanlıurfa’da sanayicilerin usta ve kalfa bulamama sorunuyla ilgili de, çocukların sadece ucuz iş gücü olarak değil, girişimci, kalfa, usta ve teknisyen olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Bu amaçla sektörle entegre okul modelleri, ihtisas okulları ve tematik okul uygulamaları gibi bir dizi yeni politikanın hayata geçirileceğini belirten Şamlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz çocuklarımızın ucuz iş gücü veya ara eleman olarak görülmesini istemiyoruz. Bizim çocuklarımız birer girişimci olarak yetişiyor. Bizim çocuklarımız kalfa, usta, teknisyen olarak yetişiyor. Bu minvale çocukların mesleki eğitimi daha çok tercih etmeleri, sektörün beklentileri ile bağlantılı güçlü nitelikli eğitim almaları konusunda yeni politikaları hayata geçirdik. Sektör içi okul modeli, sektöre entegre okul modeli, ihtisas okulları, okulların tematikleşmesi gibi birçok uygulama var. Bunlardan bir tanesi büyük işletmeler içerisinde okul açarak, çocukarımızın eğitimde üretim, üretimde eğitim ilişkisiyle büyük bir imkan hem iş gücü olarak yakalamak hem de çocuklarımız açısından nitelikli istihdamı hayata geçirmekle ilgili muradımız var. Şanlıurfa’da da bu minvalde Şanlıurfalı sanayicilerin, iş adamlarının, STK’ların çocukların geleceklerine sahip çıkacaklarına inancımız tam. “

“MESLEKİ EĞİTİMİN ALGI SORUNU VAR”

Mesleki eğitimin algı sorununu da ele alan Şamlıoğlu, velilerin ve öğrencilerin mesleki eğitimden yeterince haberdar olmadığını ve bazı mezun öğrencilerin istihdamda zorluk yaşadığını dile getirerek, “Mesleki eğitimin algı sorunu var. Velilerimiz olsun, çocuklarımız olsun mesleki eğitimden çok haberdar olamıyorlar. Bazen mesleki eğitimde mezun olan çocuklarımız da arzu ettikleri çerçevede istihdam olamadıkları gibi bazı temel sorun alanlarımız var. Bu sorunları çözmek için bakanlık olarak biz dizi politika önerilerini hayata geçiriyoruz. “

ŞANLIURFA’DA MESLEKİ EĞİTİM DAHA TERCİH EDİLEBİLİR HALE GELECEK

HABERLER  Eyyübiye’de öğrencilere eğitim seti ve spor malzemesi dağıtıldı

Son olarak, Şamlıoğlu, mesleki eğitimin daha da güçlendirilmesi için 7-8. sınıflardan itibaren modüler mesleki eğitim uygulamalarının hayata geçirileceğini duyurdu. Bu adımların Şanlıurfa’da ve diğer illerde mesleki eğitimin daha da önem kazanmasına ve tercih edilebilir hale gelmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.