enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa OBM’nden yanmış alanlara müjdeli haber: Ormanlarımız küllerinden doğuyor!

Şanlıurfa OBM’nden yanmış alanlara müjdeli haber: Ormanlarımız küllerinden doğuyor!
20.03.2024 22:48
0
A+
A-

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, yanan ormanın yeniden ağaçlandırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Anayasamızın 169’uncu maddesinin gerekliliği en geç 1 yıl içinde yeniden ağaçlandırılması gereken bu satışlar, çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor.

1 Metrekare Bile Boşa Harcanmıyor

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, yanan ormanlık alanların imara yönlendirilmiş veya başka maksatla kullanılmış tek bir metrekare bile alanın mevcut olduğunu çiziyor. Müdürlük, her metrekaresine o bölgeye uygun fidanlar dikerek yeniden bir orman ve ekosistem oluşturmak için büyük bir mücadele veriyor.

Yangından Zarar Gören Alanlar Yeniden Yeşilleniyor

Orman Bölge Müdürlüğü, yanan ağaçların en kısa sürede kesilerek sahadan uzaklaştırılmasını sağlıyor. Teknik heyet tarafından düzenlenmiş projeye göre, aynı yıl içinde uyumlulaştırılmış, tensil veya ağaçlandırma çalışmaları ile ormanlık alanlar yeniden yeşilleniyor.

2019 ve 2020’de Gerçekleştirilen Başarılı Ağaçlandırma Çalışmaları

Müdürlük, geçmiş yıllarda da yanan alanlarda başarılı ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirmiş. 2019 yılında Adıyaman’da 15,5 hektarlık alan, 2020 yılında ise Şanlıurfa Haliliye’de 45 hektarlık alan yeniden ağaçlarlandırılmıştır.

2023’te Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

2023 yılında Şanlıurfa Karaköprü’de 6,8 hektarlık alanda çıkan satışların ardından, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde tüm halkın katılımıyla yeniden ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.

Ormanları Korumak Hepimizin Görevi

Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların bir milletinin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu ve korunmasını vurguluyor. Vatandaşlara da bu önemli konulardaki önemli olayların düştüğünü hatırlatan Müdürlük, ağaç ve orman korumanın uygarlığının en temel göstergesi olduğunu ve bu bilinçle ormanlara sahip olunması gerektiğini ifade ediyor.

Orman Yangını sızıntısında 112’yi Arayın!

Müdürlük, kişinina ormanda ateş veya duman görüldüğünde Acil Çağrı Merkezi 112’yi oluşturan Orman Yangınını haber vermelerini de hatırlatıyor.

HABERLER  İbrahim Tatlıses’e mahkeme şoku!

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu örnek çalışması, yanan ormanın yeniden yeşillendirilebileceğini ve ormanlarımızın küllerinden doğabileceğinin göstergesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.