enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Süper Kupa heyecanı Şanlıurfa’yı sardı: Oteller doldu…

Süper Kupa heyecanı Şanlıurfa’yı sardı: Oteller doldu…
23.03.2024 13:41
0
A+
A-

Şanlıurfa, 7 Nisan’da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan Süper Kupa karşılaşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu büyük futbol şöleni, şehre şimdiden büyük bir hareketlilik kazandırdı. Maçın Ramazan Bayramı ve okulların ara tatil dönemine denk gelmesiyle, otellerde doluluk yüzde 90’ları aşmış durumda. Otel fiyatlarında artış gözlemlense de kentteki turizmciler, denetimler ve Şanlıurfalıların misafirperverliğiyle büyük bir problem yaşanacağını düşünmüyor.

ŞANLIURFA – Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan’da oynanacak olan Süper Kupa maçı, Şanlıurfa’nın turizm hareketliliğini artırdı. Ramazan Bayramı ve okulların ara tatil olduğu döneme denk gelen maç, turizmde de büyük bir patlama yaratacak gibi görünüyor.

Kentte bu büyük futbol etkinliğine ev sahipliği yapacak olmanın sevinci, hem kent sakinleri hem de turizmciler arasında büyük bir heyecan yarattı.

Futbolseverler, bu tarihi karşılaşmaya tanıklık etmek için Türkiye’nin her yerinden Şanlıurfa’ya akın edecek. Maç öncesi kentte büyük bir heyecan hakim.

Ancak, karşılaşma tarihinin Ramazan Bayramı tatili ve okulların ara tatilde olduğu döneme denk gelmesi konaklama sorununu gündeme getirdi.

Konaklamanın yetersizliği sık sık dile getirilen Şanlıurfa’da 8 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Şanlıurfa’da oteller neredeyse tamamen dolmuş durumda ve fiyatlarda da bir artış var. Maçın ‘süper tatil haftasına’ denk gelmesi otel doluluk oranları şimdiden yüzde 90’lara ulaşmasına neden oldu.

BİHA’nın konuştuğu turizmciler, yüksek talebe karşın bakanlık denetimleri ve Şanlıurfalıların misafirperverliği sayesinde konaklama konusunda büyük bir problem yaşanmayacağını öngörüyor.

Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar, martın 15’inden itibaren başlayan ilkbahar periyoduna dikkat çekerek, yaklaşan tatil ve Süper Kupa maçının turizmi nasıl etkilediğini anlattı.

YAŞAR: BAYRAM, TATİL VE SÜPER KUPA…

HABERLER  TMSF, Ufuk Boru Osmaniye ve Şanlıurfa tesislerinin satışını yapacak

Yaşar, maçın oynanacağı günün, ara tatil ve Ramazan Bayramı dönemiyle birleştiğini ve otel doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığını belirterek şunları kaydetti:

“Martın 15’inden itibaren biz ilkbahar periyodumuza giriyoruz. Maçın oynanacağı gün ve hafta ara tatil, Ramazan Bayramı dönemi ile birleşiyor. Şu an yüzde 100’e yakın otel doluluk oranları mevcut. Rutin tur şirketlerinin gelişi ve maçın oynanacak olmasıyla tüm otellerde yüzde yüze yakın doluluk oranları var.  Özelikle karşılaşma için değil de turistik gezi için gelenlere doluluk olduğu için gün değiştirmeye çalışıyoruz. Ya da alternatif olarak opsiyonlu dediğimiz rezervasyonlar oluyor, onlarla kontağa geçip konfirme almaya çalışıyoruz. Özellikle tarih değiştirme yoluna daha çok gidiyoruz. En son olmasa yakın il ilçelere, Halfeti, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır gibi illere yönlendirme yapıyoruz. Önceliğimiz Urfa’daki oteller, onlar tamamlandıktan sonra diğer illere kaydırmalar yapıyoruz.“

“7 BİN CİVARINDA DOLULUK ORANIMIZ VAR”

Şanlıurfa genelinde 8 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaştığını da ifade eden Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa genelinde 8 bin yatağımız var. Yüzde 90 olsa 7 bin civarında doluluk oranımız var. Konukevlerimiz önemli bir misyon üstleniyor. Çok ciddi bir yatak kapasitemiz mevcut onlarda. Konukevleri sistemin içerisinde zaten. Şu an bir problem olmadan yer bulma noktasında sıkıntımız olmuyor. Maçın da vermiş olduğu bir stres mevcut. İşletmeler o yüzden biraz temkinli ve tedbirli gitmeye çalışıyor. Herhangi bir fazla satış olmasın diye… Onun dışında bir problemle karşılaşmış değiliz, Urfa olarak. “

“SADECE 6-7 NİSAN’DA SORUN YAŞARIZ”

Yaşar, talebin ilerleyen günlerde daha da artacağını ancak Şanlıurfalıların misafir etmeye istekli olduğunu ve fazla talebin büyük sorun olmayacağını öne sürerek, şunları kaydetti:

“Elbette, yüzde 100 doluluğa ulaşacak ve fazla talep de gelecek. Halfeti’de otellerimiz var, konaklarımız. Sadece 6-7 Nisan’da sorun yaşarız. Bayramda zaten bizim rutin doluluk var. Büyük bir problemle karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Bir de bizim şöyle bir özelliğimiz var, misafir etmeyi seviyor, çok kişinin evini açacağını düşünüyorum. O yüzden sorun olacağını düşünmüyorum. Şu an yatırımı devam eden otellerimiz var, onlar zaten maça yetişemezler. Ama dediğim gibi yatak kapasitelerini konusunda işletmeler mutlaka önlemlerini alıyorlar. Ek yatak gibi. Sonra 1+1 dediğimiz rezidans tipi konaklamalar, oturma gruplarının olduğu yerlerin yatağa dönüştürülmesi gibi. Bunun gibi imkan ve alternatifler var.”

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik ve doğal gaza indirim uygulanacak

“FIRSATÇILAR MUTLAKA OLACAKTIR”

Fiyat artışı konusunda ise Yaşar, festivaller ve etkinliklerin genellikle fiyat artışına neden olduğunu ancak sıkı denetimlerle bu durumun kontrol altında tutulduğunu dile getirdi. Bakanlık ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu konuda denetimler yaptığını ve işletmelerin belirtilen fiyatların üzerine çıkamayacağını da belirten Yaşar,”Fırsatçılar mutlaka olacaktır. Ama Urfa’nın genelinde olacağına pek ihtimal vermiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

ÇOBAN: BAZI KİŞİLERİN FIRSATÇILIK YAPTIĞINA DAİR SÖYLENTİLER VAR

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Genel Sekreteri ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, şehirdeki otellerin hızla dolmaya başladığını belirtti.

Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından otellerde maksimum fiyatların belirlendiğini ve fırsatçılara göz yumulmayacağını kaydeden Çoban, şunları söyledi:

“Dünya genelinde olduğu gibi yoğun sezon ve günlerde otel fiyatları yüksek olabilir. Bu nedenle sporseverler için otel rezervasyonlarını şimdiden yapmalarını öneriyoruz. Bazı kişilerin fırsatçılık yaptığına dair söylentiler var ancak Urfamız misafirperverliğiyle tanınır ve fırsatçılara izin vermeyecektir. Ayrıca Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz tarafından ilk andan itibaren bütün otellerden maksimum fiyatlar alınmış olup fırsatçılara göz yumulmayacaktır. Bütün dünyada ve Türkiye’de de olduğu gibi yoğun sezon ve günlerde otel fiyatları oldukça yüksektir; son dakika alınan uçak bileti gibi, onun için Şanlıurfamıza gelecek sporseverler şimdiden otel rezervasyonlarını yapsınlar.”

“URFALILAR EVLERİNİ MİSAFİRLERİNE AÇACAKLAR”

Son yıllarda Şanlıurfa’da birçok yeni otelin açıldığını hatırlatan Çoban, “Otellerimizin yanı sıra resmi kurum misafirhaneleri de mevcut. Gerekirse, Trabzonspor-Fenerbahçe Türkiye Kupası’nda olduğu gibi Urfalılar evlerini misafirlerine açacaklar” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YAKIŞIR ŞEKİLDE BU ANI KUTLAYACAĞIZ”

Süper Kupa finalinin ardından Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezmek isteyen sporseverler için bir dizi etkinlik planlandığını öne süren Çoban, “Bütün Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları olarak Urfa Sıra Gecesi’nde bir araya gelecek, el ele halay çekecek ve Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde bu anı kutlayacağız” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da şubatta 19 yatırıma teşvik belgesi verildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.