enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
ALTIN
2.434,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada

Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada
25.03.2024 23:10
0
A+
A-

Artık sona yaklaşılan 31 Mart’taki yerel seçimler uzun süredir ülke gündeminde. Seçim gündeminde en çok yer bulan konulardan biri ise, adaylar. Bu seçimde de adayların hem kendini tanıttığı hem de seçmenler tarafından yorumlandığı mecra sosyal medya oldu. Şanlıurfa’daki rekabet sosyal medyada da çok konuşuldu. Zeynel Abidin Beyazgül ve Kasım Gülpınar en fazla yorum alan isimlerden oldu.

Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medyada son 1 ayda en fazla konuşulan konular arasında yerel seçim var. Yerel seçim ile ilgili yapılan 10 milyonlarca paylaşımda özellikle Büyükşehir Belediye Başkan Adayları’na dair gelişmeler ve yorumlar öne çıkıyor.

DigiLUP platformunda yapılan incelemede, adayların; X’te (Twitter) “isim”, “mention” ve “hashtagleri” taranarak, son 1 ayda sosyal medyaya yansıyan ileti sayıları tespit edildi.

Ulaşılan verilere göre bazı illerin öne çıktığı görüldü. Yerel seçim gündeminde; İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra, Şanlıurfa, Hatay, Adana da büyükşehir belediye başkan adayları ile en fazla konuşulan iller oldu.

EN FAZLA YORUMLANAN ADAY KİM?

Yerel seçim süreci başladığından beri, sosyal medya kullanıcıları en fazla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti.

Son 1 aylık sosyal medya sonuçlarında, AK Parti adayı Murat Kurum’a 5 milyon 800 bin postta yer verilirken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na 3 milyon 600 bin postta yer verildi. Önceki aya göre iki adayın sosyal medyadaki yansıma farklarının azaldığı görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi adayları sosyal medyada oldukça yorumlandı. Mevcut başkan Mansur Yavaş ve AK Parti adayı Turgut Altınok son 1 ayda en fazla yorumlanan iki aday oldu. Turgut Altınok, geçtiğimiz ay olduğu gibi, sosyal medyada en fazla yansımaya ulaşan Ankara adayı oldu.

HABERLER  Şanlıurfa'da Çocuğa çarpmamak için refüje çarpıp devrilen otomobil sürücüsü yaralandı

ŞANLIURFA REKABETİ SOSYAL MEDYADA

Yerel seçim süreciyle ilgili sosyal medya yorumlarında öne çıkan bir diğer il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için aday olan siyasetçiler de sosyal medyada çok konuşuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları için yapılan toplam 443 bin 632 iletinin, 246 bin 500 adedinde Zeynel Abidin Beyazgül, 197 bin 100 adedinde Mehmet Kasım Gülpınar yorumlandı.

Yorumlar

  1. Asilkan Firat dedi ki:

    Değişim sart oldu bir yıl geçti depremin üzerinden hala yikilmayi bekleyen onlarca bina var hepsi boş tehlike saçıyor selde olusan su baskinlarinda dere yatakları ve rögar gider yerleri genişletilmesi değiştirilmesi eyyubiye hastanesi sular altında kaldı aciller sular altında kaldı bir çok ev işyeri ve barınaklar sular altında kaldı önlem almak farz olmuşken hala birşeyler yapilmamis hala onarilamadi bazı bir çok yerler ve önlemler hala alına bilmiş değil Şanlıurfa’ya yakışmayan bir durum ortaya çıkıyor malesef onun için aday değişimi şarttı ama yapmadılar bizde Kasım gulpinari destekleme kararı aldık kaybeden kazana kim olur bilinmez ama tepki oy kaybettirecektir akp ye vesselam … 👍

    1. Ahmet Uğur Çadırcı dedi ki:

      Yav he he bir umuttur yaşamak 🤣