enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3536
EURO
34,6932
ALTIN
2.409,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
27°C
Şanlıurfa
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Yargıda yeni dönem: 9. yargı paketi bayram sonrası meclis’te!

Yargıda yeni dönem: 9. yargı paketi bayram sonrası meclis’te!
10.04.2024 16:25
0
A+
A-

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 9. Yargı Paketi, bayram sonrası Meclis gündemine taşınacak. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya ve yargıda yeni bir dönem başlatmaya yönelik önemli düzenlemeler içeren paket, birçok alanda yenilikler getirecek.

Cezasızlık Algısına Karşı Savaş:

Paketin en önemli maddelerinden biri, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi. Bu sayede, hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi öngörülüyor. Böylece, cezasızlık algısının kırılması ve suçluların caydırılması hedefleniyor.

Kadınlara Soyadı Hakkı:

Pakette, kadınların soyadı hakkına ilişkin de bir değişiklik yer alıyor. İki soyadı kullanan evli kadınlara, yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı tanınacak. Bu düzenleme, aile içi şiddetle mücadelede ve kadınların eşitlik haklarının korunmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hakim ve Savcıların Terfi Sisteminde Yenilik:

Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda da değişikliğe gidilecek. Bu kapsamda, hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak. Terfi sistemi ise nitelik, liyakat ve performansı esas alacak şekilde güncellenecek.

Sporda Şiddete Çözüm Arayışı:

Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek. Caydırıcılık açısından cezaların artırılması da gündeme gelebilecek.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 9. Yargı Paketi’nin, Türk yargı sisteminde önemli bir değişim yaratması ve daha adil bir toplum inşa etmeye katkıda bulunması bekleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi değişti! İşte yeni vali…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.