enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3549
EURO
34,7957
ALTIN
2.394,30
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C

Yeniden Refah Partisi, Siverek’te seçimlerin yenilenmesini talep ediyor!

Yeniden Refah Partisi, Siverek’te seçimlerin yenilenmesini talep ediyor!
15.04.2024 02:24
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi (YRP), sandık sonuçlarında ve ilçe birleştirme tutanaklarında maddi hatalar tespit ettiğini savunarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) olağanüstü itirazda bulundu.

YRP Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tandoğan ve belediye başkan adayı Hasan İzol, itiraz dilekçelerini YSK’ya sunarak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

  • AK Parti Adayı 64 Oy Farkla Kazandı: Seçimlerde AK Parti adayının 64 oy farkla kazandığını belirten Tandoğan, sandık sonuç ve ilçe birleştirme tutanaklarında maddi hatalar tespit edildiğini ve YRP’ye ait 72 oyun ilçe birleştirme tutanağına “sıfır” olarak yazıldığını savundu.
  • 3 Sandıkta Oy Farkı Tartışmalı: İlçe seçim kuruluna yapılan itirazda 3 sandıkla ilgili usulsüzlük iddiası bulunduğunu ve bu sandıklarda tekrar sayım yapıldığını aktaran Tandoğan, “Sayım neticesinde nasıl oluyorsa AK Parti’nin oyları 3 sandıkta da artıyor, Yeniden Refah Partisinin oyları ise azalıyor.” dedi.
  • Oy Torbalarında Değişiklik İddiası: Yeniden sayım öncesi oy torbalarında değişiklik yapıldığını da iddia eden belediye başkan adayı Hasan İzol ise, “Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını tespit ettik. Bu durum tek başına seçim yenileme sebebidir.” diye konuştu.

YRP, YSK’dan Siverek’te seçimlerin yenilenmesini talep ediyor. Bu itirazın sonucunda YSK’nın nasıl bir karar vereceği ise merak konusu.

Haber Merkezi

HABERLER  Seydi Eyyüpoğlu güven tazeledi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.