Öztürk’ün “11.5 milyar borçla devraldıkları belediyenin 1 milyar liralık borcunu ödediklerini belirtiyor” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Beyazgül, kendi dönemlerinde beş yılın sonunda bankalardan alınan borç miktarının 1 milyar 800 milyon civarında olduğunu belirtti. Beyazgül, BDDK verileri ve belediyenin resmi kayıtlarının bu rakamı teyit edeceğini ifade etti.
Eski başkan, yolsuzluk iddiaları, il dışı programlar, çipli araçların kullanımı, sosyal yardımlar, deprem yardımları, hibe ve desteklerin akıbeti, sosyal medya baskısı, rakiplerin mitingine katılan personel, seçim çalışmalarında araç ve yakıt tahsisi gibi konularda da Öztürk’ün iddialarını tek tek yalanladı.
Beyazgül, belediyenin tüm iş ve işlemlerinin Sayıştay ve müfettiş incelemelerinden geçtiğini, il dışı programların Şanlıurfa’yı tanıtmak amacıyla yapıldığını, çipli araçların şahsi işlerde kullanılmasının mümkün olmadığını, sosyal yardımların dijital ortamda malvarlığı araştırması yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, deprem yardımlarının ilgili kuruluşun bilgisi dahilinde dağıtıldığını, hibe ve desteklerin projeyi yapan kurumla işbirliği içinde yürütüldüğünü ve belediyede sera, spor sahası, robotik kodlama atölyeleri olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.
Sosyal medyada beğeni yapmayan personele baskı ve rakiplerin mitingine katılan personele yönelik iddiaları da reddeden Beyazgül, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Beyazgül, deprem ve sel zamanında tüm daire başkanlıklarının fedakarca çalıştığını ve Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a gıda ve lojistik destek sağladıklarını vurguladı. Örnek olarak BELTUR halk ekmek fırınının üç vardiya çalışarak günlük 400-500 bin ekmek ürettiğini ve bu illerin ekmeksiz kalmamasını sağladığını belirtti.
Son olarak Beyazgül, tüm belediye çalışanlarına şehre verdiği emek ve gayretler için teşekkür etti.