enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Bakan Şimşek’ten not artışı sonrası net mesaj: “Ekonomimiz olumlu döngüye girdi, Yenileri gelecek”

Bakan Şimşek’ten not artışı sonrası net mesaj: “Ekonomimiz olumlu döngüye girdi, Yenileri gelecek”
26.07.2025 15:05
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kredi notu artışının ardından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomi programının başarısının teyit edildiğini belirterek, “Sabır ve kararlılıkla programımızı uygulamayı sürdürdükçe yeni not artışları gelecek.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası bir kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye’nin notunu artırması sonrası sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonominin zorlu bir dönemi geride bıraktığını ifade eden Bakan Şimşek, “Ekonomimiz yurt içi ve yurt dışı belirsizliklerin ve zorlukların yaşandığı dönemi aşarak tekrar olumlu bir döngüye girdi. Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor,” ifadelerini kullandı.

“Enflasyonu Kalıcı Olarak Düşürmeye Kararlıyız”

Konuşmasında ekonomi politikalarının temel hedeflerine de değinen Şimşek, mali disiplinden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. Bakan Şimşek, “Enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye, cari açığı sürdürülebilir seviyede tutmaya ve deprem harcamaları hariç bütçe disiplinini güçlendirmeye kararlıyız,” diyerek önümüzdeki dönemin yol haritasını paylaştı.

Yapısal Reform ve Yeni Not Artışı Sinyali

Uygulanan programın kazanımlarını kalıcı hale getirmek için yapısal reformların önemine dikkat çeken Şimşek, yeşil ve dijital dönüşüm başta olmak üzere sanayideki yapısal dönüşümün sağlanacağını belirtti.

Bakan Şimşek, sözlerini piyasalara olumlu bir beklenti mesajı vererek tamamladı: “Sabır ve kararlılıkla programımızı uygulamayı sürdürdükçe, risk primimiz daha da düşecek, finansmana erişimimiz artacak ve yeni not artışları gelecektir.”

HABERLER  Şanlıurfa'da doğal gaz faturaları “0” TL gelmeye başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.