Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2009’da temeli atılan 2015’de açılışı yapılan, Harran Üniversitesi (HRÜ) Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulu (MYO) eğitim-öğretime açılamadan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne devredildi. HRÜ yönetimi Tarım MYO’yu, “Eğitim-öğretime uygun olmadığı” ve yenilenmesi için 600 bin TL’ye ihtiyaç olduğu gerekçesiyle merkezde bulunan Osmanbey Kampüsü’ne taşıdı. Ceylanpınar’da bulunan okul binası ise Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Emniyete tahsis edilen binanın tadilatı, 1 milyon 879 bin TL bedelle ihale edildi.
Üniversite senatosu ile Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan 10 yıllık protokole göre MYO binası Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü binası da MYO olacak.
EMNİYET OKULA 1 MİLYON 879 BİN LİRA HARCAYACAK
Her yıl eğitim ve öğretimin başlayacağına dair yetkililer söz verirken bu söz hiçbir zaman yerine getirilmedi. 2017 yılında Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Ceylanpınar Tarım MYO’nun 2018’de açılacağını açıkladı. Ancak MYO, 2018’de de faaliyete girmedi. Eylül 2019 itibariyle Ceylanpınar Tarım MYO’ya kayıt yapan öğrenciler Osmanbey Kampüsü’nde eğitim görmeye başlarken, binanın bu kez başka bir kuruma devredildiği ortaya çıktı. Okul binası 9 Eylül 2020’de Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi.
DAHA ÇOK ÖĞRENCİ TERCİH ETSİN DİYE YAPILMIŞ
Harran Üniversitesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre binaların devredilmesi teklifi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. MYO binasının ilçe binasına uzak olması ve yol sorununun olması nedeniyle öğrencilerin okulu pek tercih etmediğini söyleyen kaynaklar, “Öğrenciler okulun merkezi bir yerde olmasını istiyordu. Emniyet Müdürlüğü MYO binasının kendilerine uygun olduğunu söyledi. Kendi binalarını da üniversiteye devretme teklifini ilettiler. Üniversite senatosu bu teklifi yerinde bularak kabul etti. Üniversite ve emniyet müdürlüğü arasında 10 yıllık protokol imzalandı. Emniyette mevcut binasının tadilatını yaparak üniversiteye teslim edecek. Oradaki öğrenci sayısı MYO’nun yerinden dolayı az, öğrencilerin daha çok tercih edebilmesi için bu yönde bir karar alındı” ifadelerini kullandı.
Okulun merkeze taşınmasıyla birlikte atıl durumda kalan 200 kişilik kız yurdu Ceylanpınar Belediyesine tahsis edildi. Eski belediye binası ise meclis kararı ile Ceylanpınar Adliye Sarayı’nın yetersiz olduğu gerekçesiyle adliyeye kiraya verildi.