Suriyeli Yasmin, ülkesinde 2011 yılında başlayan iç savaşın getirdiği yıkımdan ve ölümden kaçarak annesi, babası ile 3 kardeşiyle Urfa’ya sığındı. Her şeylerini artlarında bırakarak Urfa’ya gelen ailenin en büyük kızı olan Yasmin, babasıyla birlikte evin yükünü sırtlamak zorunda kaldı. Yaşıtlarının oyun oynadığı sokaklarda ayakkabı boyamak zorunda kalan Yasmin’in okul sırasında kalem mürekkebi bulaşması gereken ellerine her gün ayakkabı boyası bulaşıyor.
11 YAŞINDA EKMEK PEŞİNDE KOŞUYOR!
6’ncı sınıfta okuyan Yasmin, ev ekonomisine destek olmak zorunda olduğu için sadece haftanın 2 günü okula gidebiliyor. Bunca zorluğun içinde hayallerinden vazgeçmemek adına 2 günde olsa eğitimini sürdürmeye çalışan Yasmin, her gün arşınladığı Urfa sokaklarında oyun peşinde koşmak yerine ekmek peşinde koşuyor.
RAHMET DERNEĞİ’NDEN YASMİN’E YARDIM ELİ
Her gün yüzbinlerce insanın dolaştığı şehrin sokaklarında yıllardır fark edilmeyen Yasmin’in boyalı ellerini Şanlıurfa Rahmet Derneği Mehmet Doğan fark etti. Yasmin’in hiç olmaması gerektiği yerde, hiç yapmaması gereken bir işi neden yaptığı merak eden Doğan, kız çocuğuna yardım elini uzattı. Yasmin’i içinde bulunduğu durumdan çekip çıkarmak isteyen Doğan, ilk olarak okul gitmesine rağmen hiçbir kırtasiye malzemesi olmayan Yasmin’in kırtasiye malzemesini tamamladı. Yasmin’in sokaklarda çalışmaması için ellerinden gelen bütün desteği sağlayacaklarını anlatan Mehmet Doğan, “Yasmin ve ailesi artık sadece bizim değil tüm Urfa’nın koruması altındadır” dedi.
“YASMİN KIZIMIZI SAHİPLENECEĞİZ”
Bağdat Pasajında kırtasiye alışverişi yaptığı esnada Yasmin’le denk geldiğini ifade eden Doğan, ondan ayakkabısını boyamasını istediğini söyledi. Ona karşılıksız bir yardım yapmamak adına ve onunla sohbet edebilmek için böyle bir yola başvurduğuna dikkat çeken Doğan, “Çünkü daha önce ayakkabı boyacısı olan kız çocuğu görmemiştim. İlk defa gördüm şaşırdım tabi. Haftanın 2 günü okula gidiyor diğer günlerinde ayakkabı boyuyormuş. Aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Hiçbir kırtasiye malzemesinin olmadığını öğrendim. Hemen kırtasiye malzemelerini tamamladık. Birlikte evlerine gittik. 4 kardeşlermiş, babası kağıt toplayıcılığı yapıyor. Evde tek çalışan babasıdır. Biz bu süreçten sonra Yasmin kızımızı inşallah sahipleneceğiz. Aileye sürekli gıda ve kıyafet yardımı yapacağız. Olursa nakdi yardımda yapacağız. Diğer 3 kardeşe de destek vereceğiz” diye konuştu.