enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5324
EURO
36,1790
ALTIN
2.984,93
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

DTSO ve ŞTSO’dan hızlı tren projesi talebi

DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET KAYA

DTSO ve ŞTSO’dan hızlı tren projesi talebi
18.10.2020 14:09
0
A+
A-

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Projesine ilişkin yaptıkları açıklamada, projenin Diyarbakır ve Şanlıurfa bağlantılarının 2023 yılı öncesi yatırım programına alınması çağrısında bulundu.

DTSO Başkanı Kaya ve ŞTSO Başkanı Peltek, Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Projesine ilişkin ortak açıklama gerçekleştirdi. Hızlı tren projesinin yaşam kalitesinin arttırılması açısından oldukça önemli olduğu belirtilen açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde medyaya Mersin – Gaziantep Hızlı Tren Projesi ihalesinin yapıldığı yansımıştır. Liman kenti Mersin’in bölge illeri ile demiryolu bağlantısının sağlanması, bölgede lojistik altyapının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması açısından oldukça önemlidir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri sahip oldukları nüfus, sanayi üretimi ve hizmet sunumundaki kapasiteleri ile öne çıkan illerdir. Farklı sektörlerdeki potansiyelleri ve yatırım kapasiteleri ile bölgesel çekim merkezi konumundadırlar. Son yıllarda aldıkları yatırımlar ve Ortadoğu pazarına yönelik mal ve hizmet ihracatı ile bölgesel düzeyde ve komşu ülkeler ile ticari ilişkilerde lojistik merkez kapasitesine sahiptirler.

İllerin mevcut ekonomik kapasitelerinin geliştirilmesi için lojistik altyapılarının güçlendirilmesi gerekmektedir. Bunun için Mersin gibi liman kentler ve Habur sınır kapısı gibi komşu ülkeler ile ihracatlarını kolaylaştıracak demiryolu yatırımlarının planlanması ve uygulanması ihtiyaç duyulan temel kamu yatırımlarının başında gelmektedir. Hızlı demiryolu projesinin Diyarbakır ve Şanlıurfa bağlantılarının sağlanması bu illerde yaşam kalitesinin arttırılması açısından da önem taşımaktadır. Nüfus açısından Şanlıurfa ili 81 il içinde 8. sırada, Diyarbakır 12. sırada yer almaktadır. Bu yatırım yoğun nüfusa sahip her iki kentte sosyal ve kültürel yaşamın gelişmesini destekleyecektir" denildi.

"Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgedeki kültür ve inanç turizmi koridorunda yer almakta"

HABERLER  Şanlıurfalılardan Göbeklitepe’deki metal blok için Cumhurbaşkanına teşekkür

Diyarbakır’ın Şanlıurfa ile birlikte bölgedeki kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir kent olduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Her iki ilimiz de kültür ve inanç turizm koridorunda yer almakta olup, sahip oldukları kültürel miras değerleri ile öne çıkmaktadırlar. Yolcu taşımacılığı için hızlı tren hattının geliştirilmesi Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri ile birlikte bölgedeki kültür ve inanç turizm koridorlarının daha fazla yerli ve yabancı turist alması için de önemli bir yatırımdır. Mersin – Gaziantep hızlı demiryolu yatırımından sonra Diyarbakır ve Şanlıurfa bağlantılarının yapılması, demiryolu bağlantısından tüm bölgenin yararlanması ve bölgenin tamamına hizmet vermesi açısından oldukça önemlidir. Bölgenin mevcut gelişmişlik düzeyi ve ulaşım altyapısının Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri ile birlikte bölge illerinde yatırım ortamının iyileştirilmesi açısından sağlayacağı avantajlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu açıdan Mersin – Gaziantep demiryolu bağlantısının bölge illerinin ekonomik kalkınması, yatırım ortamı ve yaşam kalitesine yapacağı katkılar esas alınarak Şanlıurfa ve Diyarbakır bağlantılarının bir an önce planlanması ve 2023 yılı öncesinde yatırım programına alınmasını talep ediyoruz."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.