enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Takoran Vadisi Büyükşehir İle Bölgenin Turizm Cenneti Olacak

Şanlıurfa’nın doğal güzelliklerini turizme kazandırmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek ilçesindeki Takoran Vadisini ziyaret ederek bölgeyi turizme kazandırmak için başlattığı projelerin ilki olan Otopark yapım müjdesini verdi.

Takoran Vadisi Büyükşehir İle Bölgenin Turizm Cenneti Olacak
11.06.2020 21:32
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın doğal güzelliklerini turizme kazandırmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek ilçesindeki Takoran Vadisini ziyaret ederek bölgeyi turizme kazandırmak için başlattığı projelerin ilki olan Otopark yapım müjdesini verdi.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle Bölgenin nadir turizm cennetlerinden biri olan Siverek Takoran Vadisini turizme açmak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları ile birçok proje başlatıldı.

Takoran vadisinin turizme kazandırılması ve cazibe merkezi haline gelmesi için hazırlanan köy içi düzeleneme çalışmaları, köy meydanı, vadide 16 tane bungalov evleri, sosyal tesisler, mesire alanların bulunduğu projelerinin ilki gelen konuklar için otopark oldu.

Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin farkında olan ve bu denli çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, Turizm Yolu projeleri, Tarihi gün yüzüne çıkartmak için kamulaştırma çalışmaları, Kızılkoyun Mağaralarının ışıklandırılması, Kale Eteğinin gün yüzüne çıkarılması gibi birçok projeye imza attı.

İlçe ziyaretleri kapsamında Siverek ilçesine geçen Başkan Beyazgül, Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi teknik kadrosu ile İlçede yapılan ve yapılacak olan çalışmaları masaya yatırdı.

Siverek ilçesinde bulunan ve bölgenin turizm destinasyonu olan Takoran Vadisini gün yüzüne çıkartmak ve Turizm potansiyelini oluşmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Takoran Vadisine ulaşım için yapılan Beton yolu inceleyen Başkan Beyazgül, bölgede Turizme yönelik çalışmaların startını verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: HERKESİ ŞANLIURFA’YI GÖRMEYE BEKLİYORUZ

Burada bir açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Siverek ilçemizdeyiz. Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, belediye meclis üyelerimizle beraberiz. Teknik personellerimizi alarak burada fikir alış verişinde istişarelerde bulunduk. Ve en önemlisi Takoran Vadisine gittik. Gerçekten Takoran Vadisi turizm yönüyle cezp edici bir güzelliğe ve özelliğe sahip. Turizme meyilli insanlara veya turistik gezi yapacak insanlara sesleniyoruz; muhakkak Takoran Vadisini gelin görün, çok farklı bir coğrafi yapıya sahip ve ayrı bir güzelliğe sahip. Birkaç ay önce bitirmiş olduğumuz beton yolumuzu gelip gördük. Bu beton yolumuz Mezra, Kayalı, Kuşlugöl, Bakmaç, Güngörmez ve Duydum mahallerimizin arasında buraya ait birçok kırsal mahallemizi bağlamaktadır. Daha önce stabilize ve çok kötü bir şekilde yol olan bu beton yol mahalle halkının uzun süredir bir talebiydi. Bugün bunu da gerçekleştirmiş olduk. Bu beton yol üzerinde insanların mutlu olarak geçişlerini görünce bizler de mutlu olduk. Siverek’imiz için önümüzdeki günlerde tekrar Şeyhmus Aydın başkanımız, meclis üyelerimizle, belediye başkan yardımcılarımızla çalışmalarımızı ve istişarelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

HABERLER  Karaköprü İstanbul’dan 3 puanla dönüyor

BAŞKAN BEYAZGÜL: SİVEREK BELEDİYESİ İLE ORTAK BİR ŞEKİLDE PROJELERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

“Şanlıurfa’mıza hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur” diyen Başkan Beyazgül,“Tabi Takoran Vadisine el atılmış bizde bugün bir vaatte bulunduk, Takoran Vadisinin otoparkını Büyükşehir olarak biz hemen başlatacağız ve talimatları hemen verdik. Siverek Belediyemizde birçok yerle irtibata geçmiş, hibeler temin etmiş burayı turizme hazır hale getiriyor. Bu proje bir turizm ünitesi içerisinde önemli yer tutacak. İnşallah daha güzel projeleri birlikte yapacağız. Siverek halkımız için en güzelini halkımıza hizmet etmek için bizim için büyük bir şereftir” diye konuştu.

BAŞKAN ŞEHMUS AYDIN: ÇALIŞMALARDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ilçemize yapmış olduğu ziyaret için teşekkür ederim. Çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk ve bir karara vardık. Şimdi olduğumuz yerde 12 Km’lik beton yolumuza baktık inceledik, yapılmış ellerine sağlık diyorum. Şimdiye kadar yapmış olduğu yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.