enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Harran Üniversitesi “yüksek basınçlı hava ile masaj yapan koltuk sistemi” için patent aldı

Harran Üniversitesinin (HRÜ), bacakları ve ayaklarında dolaşım bozukluğu bulunan hastalar için geliştirdiği hiperbarik sistemine tam uyumlu, “yüksek basınçlı hava ile masaj yapan koltuk sistemi”nin patentini aldığı bildirildi.

Harran Üniversitesi “yüksek basınçlı hava ile masaj yapan koltuk sistemi” için patent aldı
26.06.2020 11:54
0
A+
A-

Harran Üniversitesinin (HRÜ), bacakları ve ayaklarında dolaşım bozukluğu bulunan hastalar için geliştirdiği hiperbarik sistemine tam uyumlu, “yüksek basınçlı hava ile masaj yapan koltuk sistemi”nin patentini aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, HRÜ Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ali Erdal Güneş’in, basınç odasında tedavi gören bacak ve ayaklarda dolaşım bozukluğu olan hastalar için koltuk sistemi geliştirdiği belirtildi. 

Sistemin, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Bilimsel Araştırma Proje (HÜBAP) Koordinatörlüğü desteğiyle Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvurunun ardından, “Hiperbarik Sistemlere Tam Uyumlu Yüksek Basınçlı Hava ile Masaj Yapan Koltuk Sistemi” ismiyle patent onay belgesinin alındığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güneş, bacak ve ayaklarında dolaşım bozukluğu bulunan hastalar için çalışma yaptığını aktararak, şunları kaydetti:

“Yapılan çalışmalarda hiperbarik oksijen tedavisi alanların yaklaşık yüzde 40’ı dolaşım bozuklukları olan hastalardan oluşmaktadır. Buluşumuz ile özellikle dolaşım bozukluğu olan ve hiperbarik oksijen tedavisinden faydalanma oranı az hastalarda başarı olasılığını arttıracaktır. Patent başvuru süresinden onay alınmasına kadar geçen süre yaklaşık 3 yıl. Bu süre içerisinde desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hançer ise Türkiye’nin teknolojik yetkinlik haritasında üst sıralarda yer almak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

HABERLER  Baydilli, yeni parklar ile Karaköprü’yü yeşillendiriyoruz
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.