enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da maskeli sosyal mesafeli kurbanlık satışı

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa’da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi besiciler, pazarda maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kurbanlıkları satışa sunuyor.

Şanlıurfa’da maskeli sosyal mesafeli kurbanlık satışı
27.07.2020 09:08
0
A+
A-

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa’da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi besiciler, pazarda maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kurbanlıkları satışa sunuyor.


Kentte, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını Kurban Bayramı’na hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinden itibaren hayvan pazarının yolunu tutuyor. Burada kurbanlıkları araçlardan tek tek indiren besiciler, hayvanlarını görücüye çıkarıyor. Bu yıl korona virüs önemleri kapsamında zor günler geçiren besiciler, pazarda maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kurbanlıklarını satışa sunuyor. Pazarda bulunan hoparlörlerden sık sık maske ve mesafe uyarıları yapılırken, jandarma ekipleri de sahada denetimlerini sürdürüyor. Pazarda küçükbaşlar bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, büyükbaşlar ise yaklaşık 10 bin liradan satışa sunuluyor. Pazara gelerek kurbanlık alan vatandaşlardan Ömer Alkış, maske ve sosyal mesafe kurallarına herkesin uyması gerektiğine dikkat çekti. Alkış, “Birbirimizin sağlığıyla oynamamızın gereği yok. Herkes kurallara uymak zorundadır. Sosyal mesafemizi koruyup, maskemizi takacağız. Kurbanlık almaya geldik, aldık. Bu yıl kurban fiyatları hemen hemen geçen yılla aynı şekilde seyrediyor. Bir büyükbaş aldık. 7 hisse olacak. Her hisse bin 600 liraya denk geliyor” dedi.


Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, yaptığı açıklamada, bu yıl pazarda korona virüs önlemleri kapsamında satışların yapıldığını söyledi. Çiftçi, “Pandemi süreci kapsamında tüm önlemlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz. Özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan maske ve dezenfektan imkanları ile korona virüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Jandarma ekipleri sahada denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kurban bayramının birinci gününde yoğunluk olmaması için herkesin bir an önce kurbanlıklarını temin etsin” ifadelerini kullandı.
Pazar esnafına maskeler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından günlük olarak dağıtılıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da 40 derece sıcakta zorlu mesai
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.