enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

ALLAH RESULÜ ve HAYATI

11.08.2020 11:46
0
A+
A-

Allah’ın elçisi ve kulu hz. Muhammed

Allah’ın elçisi ve kulu hz. Muhammed


Allah, bütün alemleri ve içindekileri yoktan var eden yaratandır.Bir zaman murat buyurdu insanı ve cinleri kendine karşı  kulluk yapmaları konusunda imtihana tabi tutmayı dilemiştir.İnsan soyu hz.Adem ile başlayan bir süreçtir.İlk peygamber ve aile hz. Adem ve cocuklarinı görüyoruz.
Daha sonra çoğalıp dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşam devam ederken bazı kavim ve topluluklara Allah  ara ara elciler (peygamberler) göndermiştir.
Bazılarına kitap ve hikmeti vererek toplumların aydınlanmalarını sağlanması iyi insanlar olarak hayatlari yaşayabilme konusunda merhamet ve rahmetini görüyoruz.
Bu sebeble hz. Muhammed en son rahmet peygamberi  olarak Mekkede görevlendirildi.
Kur’an bu konuda mealen;
 “Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik”                                                     Enbiya suresi, 107
Rahmet; merhamet etme, müjdeleme, acıma, yardım ve bağışlama anlamlarına geliyor.
Resul, elçi ve nebi insanlara Allah’ın mesajını ve muradı  ilahisini insanlara duyuran ve yaşayışı ilede örnek olandır.
Peygamberler tevhid ilkesi ile insanları Allah’a davet ederken hiç kimseden bu konuda korkmazlar.
Çünkü peygamberler Allah’a tam güvenerek iman ederler.Allah müsade etmediği müddetçe kimsede kötülük yapamazlar vede yapamadilar.
Peygamberler bulundukları toplumların en güzel ahlak sahibi insanlardı.Hanimlarina karşı çok merhamet ve hoş görülü idiler.Çocukları ve kız evlatlarını çok sever ve onlara iltifat ederdi.Müminlere karşı çok merhametli ve dostça davranırdı.İman etmeyenlere bile güzel davranır ve onların emanetlerini muhafaza ederdi.
Cesaretli idi.Dürüst ve ilkeli davranırdı.Adaletli davranırdı.Bilgiye ve öğrenmeye çok önem verirdi.Din konusunda çok hassastı.Geçimini din anlatarak asla yapmazdı.Sade hayat yaşamayı severlerdi.Elindekileri paylaşırdı.Temiz ve sade giyinirdi.Az ve öz konuşmayı severdi.Nazik ve kibarlığı severdi.Bedevice davrananları ikaz eder affederdi.Dinde fesat çıkaranlara çok kızardı.
Kızım fatıma bile olsa hırsızlık yapan cezalandırırım derdi.O da bizim gibi bir beşerdi, önce kul sonra resul gibi bir misyona sahipti.
Allah Resulünü;İman eden insanlar için örnek ve rol modeli olduğunu kur’an bize bildiriyor.
Günümüzde her kim; şeyh, evliya, Allah dostu, hoca, ilahiyatçı prof, hacı ve kanaat önderleri olarak ALLAH RESULÜNE ; iman, ahlaken ve yaşamları ile uymuyorlar ise alim ve varis olmayı bırakın ŞEYTANIN OYUNCAĞIDIRLAR.
Resullahı örnek almayan hiç bir dava, lider ve önderi islam dini konusunda Allah başarıya ulaştırıpta izzet ve  şerefli kılmaz…
Son dört ve beş asırdır Türklük alemi vede ümmet toplumunun hali ortada değil mi ?
Allah’ın gönderdiği din her çağda yaşanabilen ilke ve kanunları içermektedir.
Yeterki samimi ve akıllı insanlar sorumluluk alarak vahiye uygun fikir ve düşünceler geliştirebilsinler.
Zeki Celik

HABERLER  İNSANIN DEVAM EDEN YOLCULUĞU....
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.