enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

ALLAH EVRENDE KİMLERE YOL VERİR !

13.09.2020 17:05
0
A+
A-

Kısaca Allah’ın isim ve sıfatları:

Kısaca Allah’ın isim ve sıfatları:


Allah; adalet, alim, merhamet, bağışlayan, affeden, şiddetli cezalandıran, imtikam alan, hep galip gelen, geleceği bilen, her yarattığını doyuran, zenginliğinde sınır olmayan, yemez, içmez, uyumaz, başlağıcı ve sonu olmayan devamlı aktif iş yapan çok yüce bir ilahtır.
“Allah, sayısız isim ve sıfatlarıyla her an sınırsız tecellî ve yaratma hâlindedir.”                                        (Rahmân suresi, 29) 
Allah gercek en büyük sanatkârdır.
Sanatla ve icatla uğraşan mümini çok sever.
Her insan kendi çalışmasının karşılığını görür.Kazana ne doğrarsan tabağa o gelir misali.
Tembel ve miskinlerin halleri kınanır.
Yürüyen bir peygamberin “oturan” ümmeti olmak, çok yanlıştır.
Halimizi düzeltmek için,Bir insan öncelikle samimi bir şekilde “istemeli”İstemek, talep etmeyi bir hedefe yönelmenin ilk adımıdır.Kendimize koyduğumuz hedef için öncelikle o konuda plan ve proje yaparak uzman desteği almamızda kesinlikle yapılmalıdır.Kendi zamanımızın ruhunu iyi tanımamız şarttır.Her insan kendi kabiliyet ve yeteneģini geliştirmek suret ile içinde ki “devi” uyandırması başarıya giden yola girmiş olur.
Allah bizden,Ehliyet ve liyakatlı olmamızı istiyor her konuda.Usta insanların gayreti ve çabasi ile ancak güzel  eserler ortaya çıkabilir.Acemi ve cahil dindarlarin elinden eser üretimi olmaz.
Allah, güzel iş yapanları sever ve ödüllendirir.
Her insan şu soruyu kendine sorabilmelidir.Ben niçin varım ve benden ne yapmam isteniyor.Bu sorulara kim doğru ve doyurucu cevap verebiliyorsa insan o yöne yönelmesi gerekir.
Allah, ayette mealen;Ben murat ettim, insan ve cinleri bana kulluk yapsinlar diye yarattim diyor.
Üzerinde yaşadığımız evren ve diğer canlıları en güzel bir biçimde yartması insanın bunlar üzerinde halife olma gibi bir fonksuyonu vede misyonu olmasını kur’an bizlere haber vermektedir.
Düşünmek, tefekkür etmek dini açıdan çok büyük ibadetlerden sayılmaktadır.Aklını iyi yönde kullanan bir insan hidayete ve vahiy ile aydınlanmaya yürüyebilir.
Aklını kullanmayanların üzerine pislik iner deniyor.
Zaman, en iyi sermayedir.Bunun kiymetini ah bir ölülere sorabilseydik !Bakın bizlere neler neler anlatacaklardı.
Herkes ziyanda ve zararda diyor Rabbimiz.Ancak, iman edenler, salih amellerde bulunanlar.Hakki tavsiye edip, kötülüğü engelliyenler ve sabır edenler müstesnadır deniliyor.
Günler ve aylar Allah’ın koyduğu sünnetullah yasasiyla işlemektedir.
Bize göre “gün” 24 saatlik bir vakit diliminden ibarettir. Fakat Allah katında gün bizim hesap ettiğimiz 24 saatten ibaret değildir. 
Bizim saydığımız bin gün Allah yanında bir gün şeklinde olabiliyor.
Koca bir ömür olan insan için 80/ 90 Allah yanında çok kısadır.Bizim en çok aldandiğimiz konuda daha gencim diye kendimizi kandirmamızdır.
Allah’ın evrende ki yasası sünnetullah gereği şu şekilde işliyor.Allah, bir şeye “ol” dedim mi olur.Fakat alemlerin ve evrenin yaratılışı kademe kademe oluştuğunu görebiliyoruz.
Bir meyve fidanı diktiğimizde birden meyva vermiyor ağaçlar.Beli bir olgunlaşma süreci sonuda ancak meyvasini verebiliyor.
Bu konuda kur’an’da mealen;
“Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan sonra arşa istivâ eden; gündüzü, kendisini süratle kovalayan geceyle bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğdiren Allah’tır. Bilin ki, yaratma da, emir ve idâre yetkisi de yalnız O’na aittir. Âlemlerin Rabbi olan Allah yüceler yücesidir.” 
(A’raf suresi, 54)
Bir insanın olgunlaşıp kamil iyi insan olabilmesi içinde uzun bir süreç gerekmektedir.Ben oldum demekle olunmuyor.İnsan vucudunda beyin ile kalp arası 15 cm falandır.Fakat akıl ile kalbin uyumlu hale gelebilmesi en az on seneyi alır.Eskilerin medresede ki eğitimleri 30/ 40 seneyi buluyordu.
Bu sebeble alim ve bilge insan toplumda kandil ışık sacan gibi görülmüştür.Peygamberlerinde yine varisleri bu gibi dürüst alimlerdir.Günümüzde ki şarlatan olan hoca ve tarikat şeyhleri asla varis falan değildirler.
Zeki Celik

HABERLER  Bireyin özgür olmasındaki engeller
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.