enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Halfeti Belediye Başkanı 14 Parseli Satamayacağını Anlayınca Toplantıyı 2 Defa Erteledi

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, meclis üyeleri ile yapacağı toplantıda ‘Hayır’oyu çıksın diye çabaladı. Çabalarının sonuçsuz kalacağını anlayan Albayrak, toplantıyı iki defa erteledi.

Halfeti Belediye Başkanı 14 Parseli Satamayacağını Anlayınca Toplantıyı 2 Defa Erteledi
19.08.2020 19:42
0
A+
A-

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, meclis üyeleri ile yapacağı toplantıda ‘Hayır’oyu çıksın diye çabaladı. Çabalarının sonuçsuz kalacağını anlayan Albayrak, toplantıyı iki defa erteledi.

Halfeti Belediyesi’nin Halfeti’yi parsel parsel satmayı planladığı haberini daha önce gündeme getirmiştik. Söz konusu usulsüzlüğün yapılacağı toplantının da çeşitli nedenlerle ertelendiğini duyurduğumuz haberimizden sonra açıklama yapan Halfeti Belediye Meclis Üyeleri, Halfeti Belediyesi yaptıklarını açıklayan bir basın açıklaması yaptı. 

Yapılan basın açıklamasında, Halfeti’nin parsel parsel satılmasının planlandığı toplantının sürekli ertelendiği, ertelenmesinin sebebinin ise belediye meclis üyelerinin Halfeti’de 14 parselin satışına onay vermemesi olarak gösterildi.

HDP Halfeti İlçe Örgütü Halfeti Belediyesi’nde döndürülmesi planlanan oyunları şu ifadelerle açıkladı;

HDP Halfeti İlçe Örgütü’nden Açıklama


Basın ve kamuoyuna yaklaşık 1 haftadır Halfeti gündemini meşgul eden Halfeti Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gündemine aldığı 14 ayrı parselin Halfeti halkının hizmet amacından çıkarılıp çeşitli yöntemlerle ranta dönüştürülmesi, planlanan imar değişikliği planı Halfeti’nin tüm kesimlerince itirazlara neden olmuştur. Bu itirazlar başta siyasi partiler sivil toplum kuruluşları Halfeti Belediye Meclis Üyelerinin çoğunluğu ve halk tarafından resmi yazılı ve sözlü bir şekilde dile getirilmiştir. Bu söz konusu olan meclis toplantısı ve Gündem maddelerinin 10.08.2020 tarihinde pandemi sebebiyle online bir şekilde yapılması uygun görülüp meclis üyelerine de bu şekilde duyurulmuştur. 

Toplantıda Hayır Kararı Çıkacağı Anlaşılınca Ertelendi
Yalnız bu Gündem maddelerine oy çokluğuyla Hayır yönünde karar çıkacağı anlaşılınca toplantı Ertelenmiştir. Bu sefer de toplantının 11.08.2020 tarihinde pandemi tedbirleri hiçe alınarak belediye toplantı salonunda yapılacağı duyurulmuştur. Bu arada meclis üyelerine Evet yönündeki ikna çalışmaları da sonuç vermeyince toplantı hiç başlanmadan bilinmeyen ileri bir tarihe Ertelenmiştir. 

HABERLER  Haliliye’de bilgi yarışması

Durum şunu gösteriyor ki evet oyu çıkana kadar bu toplantı sürekli ertelenecektir. Bu da meclis üyeleri üzerinde evet yönündeki baskı yapılacağı anlamına gelmektedir. Oysa demokrasi gereği gündem maddesi okunur bunun üzerine olumlu veya olumsuz fikirler belirtilir ve oylamaya geçilir. Sonrasında oylama sonucu ne olursa olsun saygı duyulur. 
Tek Sebep Belediye Yönetiminin İcraatlarıdır
Ayrıca bahsi geçen fıstık halinin atıl kalması Halfeti halkının beton yığınları arasından nefes alabileceği tek yer olan parkın çöplüğe dönüştürülmesinin tek sebebi bugünkü belediye yönetiminin uyguladığı icraatların bir sonucudur. 

Halfeti’de Rant Girişimi ve Borçlanmaya Dur Diyoruz
Biz de Halfeti HDP ve HDP meclis üyeleri olarak Halfeti’nin çıkarlarına uygun olmayan ranta dönük her türlü uygulamaların karşısında olduğumuzu belirtmek ile birlikte eğer bu imar değişikliği antidemokratik yöntemlerle hayata geçirilirse bu konuyu başta büyükşehir belediye meclisi olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hatta yargıya taşıyacağımızı belirtmek isteriz. Rant girişimlerine ve borçlanmaya artık dur diyoruz. 
Halfeti HDP ilçe örgütü ve HDP belediye meclis üyeleri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.